Οκτώ ομάδες κλήθηκαν από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή της Super League, ώστε να απολογηθούν σε ό,τι αφορά την 22η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Ο λόγος για τις ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, Άρης, Κέρκυρα, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα, που θα απολογηθούν την προσεχή Πέμπτη στις 13:00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα θα λογοδοτήσει και ο παίκτης της «Ένωσης», Χρήστος Αρκούδας, λόγω του θετικού του δείγματος σε έλεγχο ντόπινγκ.

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 21/02/2013 και ώρα 13:00 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 22η Αγωνιστική.
 
Αναλυτικά οι κλήσεις:

Α) ΠΑΕ Skoda Ξάνθη: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Skoda Ξάνθη- ΠΑΕ Ολυμπιακός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Β) ΠΑΕ Άρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Άρης- ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Κερκυρα, Κοντός Π. (φροντιστής): Για τη συμπεριφορά του φροντιστή κ. Π. Κοντού στον αγωνα ΠΑΕ Κέρκυρα-ΠΑΕ Πανιώνιος.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 11 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Skoda Ξάνθη- ΠΑΕ Ολυμπιακός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ ΟΦΗ, Τσαμπουράκης Ν. (Αντιπρόεδρος-Υπευθ. Τεχνικών θεμάτων Εγκατάστασης): Για τη συμπεριφορά του κ. Ν. Τσαμπουράκη καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγωνα ΠΑΕ ΟΦΗ-ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΣΤ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΕ Πανθρακικός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ

Ζ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: διοτι: «To δεύτερο ημίχρονο του αγώνα ξεκίνησε με τέσσερα (4΄) λεπτά καθυστέρηση διότι η εγκαλουμένη καθυστέρησε να βγει στον αγωνιστικό χώρο» στον αγωνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Η) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγωνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

* Αρκούδας Χ. (ποδοσφαιριστής), ΠΑΕ ΑΕΚ: διότι : «σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 26-1-2013 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΟΦΗ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το A΄ δείγμα ούρων, στο οποίο ανιχνεύθηκε η διεγερτική ουσία Οξιλοφρίνη, (κατηγορία S6. b, λίστα απαγορευμένων ουσιών της WADA). Η παρουσία της προαναφερόμενης απαγορευμένης ουσίας επιβεβαιώθηκε κατόπιν ανάλυσης και του Β΄ δείγματός σας.
Ήτοι για παράβαση των άρθρων 128 Α επ. του Ν. 2725/99 όπως ο νόμος αυτός ισχύει σήμερα και 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 34912/11 των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού και Τουρισμού, της κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 3956/12 των Υφυπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού, του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA και του κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης