Mε εμφατική νίκη επί του Αλίμου με 3-0 σκορ ολοκλήρωσε η ΑΕΚ τις υποχρεώσεις της στην κανονική διάρκεια της Football League.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν κυρίαρχοι στην αναμέτρηση που διεξήχθη το Σάββατο στο άδειο (λόγω τιμωρίας) ΟΑΚΑ και κατέκτησαν άνετα το τρίποντο, στελνοντας παράλληλα τον σημερινό τους αντίπαλο στην Γ΄ εθνική, μαζί με τον -ήδη υποβιβασμένο- Φωστήρα και τον Πανηλειακό που αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κρισάντους άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό, με κοντινό πλασέ μετά από ασίστ του Μπαρμπόσα, και διπλασίασε τα τέρματά του στο 48΄, με κεφαλιά μετά από σέντρα του Πλατέλα.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 90΄ ο Ζόριτς, ενώ αμέσως μετά αποβλήθηκε από τους φιλοξενούμενους ο Παντελής.

Η Ένωση θα μπει στα πλέι οφ με μπόνους 10 βαθμών και ουσιαστικά έχει ήδη εξασφαλίσει την επάνοδό της στη Super League, ενώ μαζί της θα διεκδικήσουν την άνοδο η Παναχαϊκή και ο Απόλλων Σμύρνης, που πάντως σήμερα έχασαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΕΚ: Καραγκιολίδης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης, Γιόχανσον (64′ Κορδέρο), Φαγέ (69′ Γροντής), Ζόριτς, Κρισάντους (85′ Αραβίδης), Μπαρμπόζα, Πλατέλλας.

ΑΛΙΜΟΣ:
Σταυριανός (62′ Μπαντίκος), Καρδάρης (46′ Σαγανάς), Γαβριήλ, Καρακώστας, Τσαρτσαρής, Τεϊσέιρα, Μπόνγκ (33′ Ραφαέλ Αλέξ), Σταύρου, Παντελής, Τιάγκο, Μπεριέξ.

Τέταρτη θέση και παραμονή για τον ΑΟΧ

Από εκεί και πέρα, ο ΑΟ Χανίων επικράτησε στο Μάλεμε 2-0 της Επισκοπής, διατηρήθηκε στην τέταρτη θέση και εξασφάλισε την παραμονή τους χωρίς πλέι άουτ, στα οποία θα μετάσχουν οι ομάδες που τερμάτισαν από την πέμπτη έως τη δέκατη θέση.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής:

Αχαρναϊκός-Παναχαϊκή 4-2

ΑΕΚ-Αλιμος 3-0

Χανιά-Επισκοπή 2-0

Φωστήρας-Παναιγιάλειος 0-3

Ερμιονίδα-Απόλλων Σμύρνης 1-0

Πανηλειακός-Καλλιθέα 0-3 α.α.

Ρεπό: Ηρακλής Ψαχνών

Η βαθμολογία (τελική)

1. ΑΕΚ 65

2. Παναχαϊκή 46

3. Απόλλων Σμύρνης 45

————————–

4. Χανιά 42

————————–

5. Ερμιονίδα 41

6. Παναιγιάλειος 40

7. Αχαρναϊκός 35

8. Καλλιθέα 33

9. Επισκοπή 26

10. Ηρακλής Ψαχνών 23

————————–

11. Άλιμος 21

12. Φωστήρας 15

13. Πανηλειακός 1

* Ο Πανηλειακός έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

** Στην ΑΕΚ έχει επιβληθεί αφαίρεση τριών βαθμών

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης