Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στην Αρκαδία και ανέβηκε στους 17 βαθμούς. Τα γκολ για τους νικητές, στο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής σημείωσαν οι Ουσέρο στο 41΄ και Εγκον στις καθυστερήσεις (90΄+3΄).

Ο ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο μέρος είχε εξαιρετική αμυντική λειτουργία και κατάφερε να περιορίσει τον Αστέρα. Όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, όμως στο 41’ ο Αστέρας πήρε προβάδισμα. Από την έξοχη μεταβίβαση του Περόνε, ο Ουσέρο κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ για την ομάδα της Τρίπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στη συνέχεια να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως στο 47’ ο Φούλοπ απέκρουσε το τετ-α-τετ με τον Κοροβέση, ενώ στη συνέχεια ο Γεωργίου σούταρε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Τσαμπούρης απομάκρυνε πάνω στη γραμμή.

Στο 60΄ ο Ράγιος έχασε μεγάλη ευκαιρία να «τελειώσει» το ματς όταν αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση, αλλά αυτό δεν στοίχισε στον Αστέρα, που κράτησε τη νίκη και μάλιστα διπλασίασε τα τέρματά του στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (90΄+3΄). Οι δύο αλλαγές του Τσιώλη συνδυάστηκαν, με τον Γκάμπριελ να πασάρει στον Εγκον κι αυτός σε κενή εστία δεν δυσκολεύθηκε να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (Nova 3)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 41′ Ουσέρο, 90’+ Έγκον


Κίτρινες κάρτες:
Mπαρτολίνι, Σανκαρέ, Αλβάρεζ, Περόνε – Κολοβέτσιος, Λίλα, Φεγκρούς, Τζημόπουλος

Κόκκινες κάρτες:


Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης):
Φούλοπ, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Φορμίκα, Αλβάρες, Ουσέρο, Ναβάρο (66′ Καρντάσιο), Ράγιος (83′ Εγκόν), Ντε Μπλάσις, Περόνε.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος):
Φεγκρούς, Λίλα, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Αυγενίκου (60′ Kεϊτά), Τσουκαλάς, Γεωργίου, Κοροβέσης (82′ Γιάκος), Βίλα (53′ Ντε Βινσέντι), Ίλιτς.

Οι δηλώσεις:

Σάκης Τσιώλης: «Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, κυριάρχησε το πάθος, η δύναμη και η ταχύτητα. Σε γενικές γραμμές ήταν μια δίκαιη νίκη και πήραμε σημαντικούς βαθμούς. Στο πρώτο μέρος και μετά το 20λεπτο θα μπορούσαμε να κάνουμε πιο γρήγορο γκολ. Καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι. Είχαμε μια αδιαθεσία του Ναβάρο στο ημίχρονο, περίμενα μήπως ξεπεραστεί μέσα από το παιχνίδι αλλά αυτό δεν έγινε και γι αυτό έγινε και η αλλαγή. Ο Ματίας κράτησε μπάλα και βοήθησε πολύ. Θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε περισσότερο τους κενούς χώρους που άφησε ο ΠΑΣ όταν επιτέθηκε και μας πίεσε. Η άμυνά μας λειτούργησε καλά. «Θέλαμε να ευχαριστήσουμε πιο πολύ τον κόσμο μας πετυχαίνοντας ένα γκολ νωρίτερα. Βλέπουμε τη συνέχεια, εύχομαι στον ΠΑΣ που είναι μια πολύ καλή ομάδα, καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα. Νομίζω ότι τόσο στον Ράγιος, όσο και στο Ναβάρο ή τον Ουσέρο υπάρχει μια κούραση περισσότερο ψυχολογική θα έλεγα, γι΄ αυτό και φαίνεται να υπάρχει πτώση στην απόδοση. Όμως οι εξετάσεις που κάναμε δεν έδειξαν κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, καμία κούραση. Μην ξεχνάτε ότι αυτοί οι παίκτες άρχισαν να παίζουν από τις 12 Ιουνίου. Υπάρχει ψυχολογική κούραση».

Γιάννης Χριστόπουλος:
«Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι, στο πρώτο μέρος θέλαμε να δώσουμε χώρο και να χτυπήσουμε στην κόντρα. Νομίζω περιορίσαμε τον Αστέρα να παίζει με σέντρες και μεγάλες μπαλιές κι εμείς βρήκαμε χώρους αλλά δεν τελειώσαμε τις φάσεις όταν βγαίναμε στην αντεπίθεση», ήταν τα πρώτα του λόγια. Στο δεύτερο μέρος μετά το πρώτο γκολ αποφασίσαμε να κάνουμε παιχνίδι κυριαρχίας. Κλείσαμε τον Αστέρα στην περιοχή, κάναμε κάποιες φάσεις να ισοφαρίσουμε. Όσο περνούσε η ώρα ρισκάραμε κι άλλο, με αποτέλεσμα να πάρει χώρο η Τρίπολη και να δημιουργήσει φάσεις. Τελικά δεν καταφέραμε τίποτα. Είναι λογικό να είμαστε στενοχωρημένοι γιατί ήρθαμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Συγγνώμη από τον κόσμο μας που δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι. Θα προσπαθήσουμε στο επόμενο παιχνίδι να κερδίσουμε κάτι».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης