Σε πανηγυρική εκδήλωση που έγινε σε αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής, οι δημοτικές αρχές της Αθήνας και του Πειραιά βράβευσαν τους κορυφαίους Σέρβους που πρόσφεραν στον ελληνικό αθλητισμό. Από σήμερα επίτιμοι δημότες των Αθηνών και του Πειραιά είναι οι Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν «Οι Σέρβοι στον ελληνικό αθλητισμό». Η διοργάνωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ενώ συμμετείχαν οι δύο Δήμοι και η πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την προσφορά τους στις ελληνικές ομάδες και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα τιμήθηκαν, εκτός των κορυφαίων προπονητών του μπάσκετ και οι: Σάβα Γκροζντάνοβιτς, Στιέπαν Μπόμπεκ, Μπράνκο Στάνκοβιτς, Τοντόρ Βεσελίνοβιτς, Νίκολα Στάμενιτς, Ζόραν Γκάιτς, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Ζάρκο Πάσπαλι, Ζέλικο Ρέμπρατσα, Ντέγιαν Μπρντγιόβιτς, Ζέλικο Τανάσκοβιτς, Ιβάν Μίλκοβιτς, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, Μπράνισλαβ Πρέλεβιτς, Πέταρ Τρμπόγιεβιτς, Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς, Βλάντο Τζούροβιτς, Γκόραν Μακσίμοβιτς, Ντράγκαν Σάκοτα, Μίλαν Τόμιτς, Ντέγιαν Τομάσεβιτς, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Ίλια Ίβιτς, Ντράγκαν Τάρλατς.

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν η ανακήρυξη των Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς ως επίτιμων δημοτών της Αθήνας και του Πειραιά αντίστοιχα, από τους δημάρχους κ.κ. Γιώργο Καμίνη και Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ταινία αφιερωμένη στα επιτεύγματα και στις κορυφαίες στιγμές της καριέρας των Σέρβων αθλητών και προπονητών στην Ελλάδα, ενώ η «αυλαία» έπεσε με μουσική παράσταση από την “Dejan Petrovic Big Band Orchestra”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον χώρο βρέθηκε και ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παύλος Γιαννκόπουλος, ο οποίος είχε θερμό εναγκαλισμό με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, που δεν παρέλειψε στις δηλώσεις του να ευχαριστήσει γι’ άλλη μια φορά την οικογένεια Γιαννακόπουλου για τη συνεργασία που είχαν τα τελευταία 13 χρόνια. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς από την πλευρά του επισήμανε πως δεν θα ξεχάσει με τίποτα τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης που κατάκτησε ο Ολυμπιακός στην Τουρκία, ωστόσο, διευκρίνισε πως «είναι πολύ δύσκολο κι εφέτος να το ξαναπάρει».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης