Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, παρουσίασε τα σχέδια για την ανακατασκευή του γηπέδου της «βασίλισσας», που είναι γερμανικής προέλευσης.

Ο Πρόεδρος της Ρεάλ αποκάλυψε πως το κόστος του έργου θα φτάσει τα 400 εκ. ευρώ και πρόσθεσε πως έχει επενδύσει 208 εκ. ευρώ για βελτιώσεις στο γήπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο γήπεδο θα είναι έτοιμο το 2017 και θα έχει εστιατόρια, εμπορικό κέντρο, αλλά και ξενοδοχείο, ώστε να έχει κόσμο καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Θα είναι κλειστό από πάνω με μια εκπληκτική στέγη ενώ θα έχει μέσα ηλεκτρονικό πίνακα που θα είναι ορατός απ’ όλες τις πλευρές.

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική εταιρία από τη Γερμανία που ανέλαβε τη σχεδίαση θα είναι το πιο σύγχρονο γήπεδο στον κόσμο, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί το όνομα του σε κάποια εταιρία που θα καλύψει το κόστος της ανακατασκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Ο Πέρεθ είπε:

«Είναι για μας μία νέα πρόκληση. Θέλουμε να κάνουμε το “Μπερναμπέου” το καλύτερο στάδιο στον κόσμο. Θα πρόκειται για ένα μοντέρνο γήπεδο, που θα συνδυάζει την αισθητική με την τεχνολογία.

Πέρα από τα αγωνιστικά κέρδη, το νέο στάδιο θα φέρει αύξηση της τάξεως των 30% ετησίως στο σύλλογο από την εκμετάλλευσή του. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να αυξάνουμε την κληρονομιά του συλλόγου μας. Το νέο ‘Μπερναμπέου’ θα ενισχύσει την εικόνα του συλλόγου, τη φήμη του παγκοσμίως και θα μας κάνει να νιώσουμε περήφανοι».

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης