Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι αποφασισμένος να «τρέξει» το θέμα του γηπέδου, βάζοντας σε αυτήν τη φάση σε δεύτερο πλάνο το αγωνιστικό.

Το κόστος ανέγερσης της Νέας Φιλαδέλφειας υπολογίζεται στα 50-60 εκατ. ευρώ. Ένα μεγάλο μέρος των κεφαλαίων θα μπει από τον επιχειρηματία και το τιμ που τον πλαισιώνει (Χατζηιωάννου, Παππάς κ.ά.), όπως και από την κατασκευάστρια εταιρεία, ενώ η απόσβεση θα γίνει σταδιακά όχι μόνο από τα εισιτήρια, αλλά και από τις ήπιες εμπορικές χρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγχρόνως, η ΑΕΚ θα επιδιώξει να βγάλει σε διαγωνισμό την ονομασία του γηπέδου, προσδοκώντας σε ακόμη ένα μεγάλο έσοδο. Άλλωστε, κάτι τέτοιο συμβαίνει κατά κόρον στην Ευρώπη, με κυριότερα παραδείγματα το «Etihad» της Σίτι, το «Emirates» της Άρσεναλ ή η «Allianz Arena» της Μπάγερν.

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό, ο «τίγρης» τηρεί στάση αναμονής, όπως κι όλοι, αφού και το μαχαίρι και το καρπούζι ανήκει στους μετόχους για να αποφασίσουν σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ομάδα και τι θα συμβεί την επόμενη μέρα. Η γενική συνέλευση της ΠΑΕ έχει προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου, αλλά η διοίκηση είναι υπό παραίτηση, μέχρι στιγμής ο μεγαλομέτοχος Νίκος Νοτιάς παραμένει άφαντος και οι Supporters είναι stand by.

Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, από τη στιγμή που το σενάριο της πτώχευσης και της συμμετοχής στην τρίτη κατηγορία φαντάζει το πιο πιθανό, θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επόμενη μέρα της ομάδας. Σε πρώτη φάση, όμως, ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν φαίνεται διατεθειμένος να διεκδικήσει την προεδρία της, όπως συνέβη το 2005. Απλώς θα επιδιώξει και πιθανότατα θα έχει τη στήριξη της νέας διοίκησης που θα προκύψει από τις εκλογές Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Γιώργος Περράκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης