Με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (25’, 34’) και άλλο ένα γκολ από τον Κλάους Αθανασιάδη (30’) ο ΠΑΟΚ επικράτησε στην Τούμπα 3-1 της Κέρκυρας, σε παιχνίδι για την 23η αγωνιστική της Super League. Το γκολ για τους Φαίακες πέτυχε στο 68’ ο Γκέσιος.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά στο ματς και μόλις στο 5’ δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή για να καταφέρει να σκοράρει. Ο Σίλντεφελντ έπιασε την καεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Αναστασόπουλου. Στο 22΄ ένα αξιόλογο σουτ του Λόρενς είχε την ίδια κατάληξη, για να ακολουθήσει το δεκάλεπτο όπου ο ΠΑΟΚ σκόραρε τρεις φορές. Στο 25΄ και το 34΄ με εκπληκτικά ψαλίδια ο Σαλπιγγίδης βρήκε δύο φορές δίχτυα, ενώ στο 30΄ με κεφαλιά του Αθανασιάδη ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 2-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κέρκυρα πίεσε στο δεύτερο μέρος. Στο 54΄ ο Γκέσιος πήρε την μπάλα από λάθος του Λίνο αλλά πλάσαρε ελάχιστα άουτ, ενώ ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 59΄. Ο Αναστασόπουλος απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Σαλπιγγίδη, στερώντας του το χατ τρικ.

Στο 68΄ ο Γκέσιος εκμεταλλεύτηκε νέο λάθος, αυτή τη φορά από τον Ιτάνζ και πλάσαρε σε άδεια εστία για το 1-3, ενώ στο 71΄ ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση στο σουτ του Γιάντση και γλίτωσε την ομάδα του από ένα γκολ που θα ξανάβαζε τον αντίπαλο στο παιχνίδι.

ΠΑΟΚ – Κέρκυρα 3-1 (Nova 2)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 25′, 34′ Σαλπιγγίδης, 30′ Αθανασιάδης – 68′ Γκέσιος

Κίτρινες κάρτες:
Κατσουράνης – Τσουμάνης, Γκέσιος

Κόκκινες κάρτες:


Διαιτητής:
Α. Δημητρόπουλος

Βοηθοί:
Σ. Τσολάκης, Α. Ταρανάς

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης):
Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Κατσουράνης, Σίλντενφελντ, Λίνο, Γκαρσία (65′ Πέλκας), Λάζαρ, Σαλπιγγίδης (88′ Ρομπέρ), Καμαρά (72′ Κουμάλο), Λόρενς, Αθανασιάδης.

Κέρκυρα (Γιάννης Παπακώστας):
Αναστασόπουλος, Ζουμπουλάκης (32′ Ηλιάδης), Εντερ, Βενέτης, Αρμένης, Σταμόγιαννος (81′ Τσοκάνης), Μπουκουβάλας, Τσουμάνης, Γκέσιος, Γιάντσης, Κυβελίδης (46′ Αγρίτης).

Οι δηλώσεις:

Γιώργος Δώνης (Προπονητής ΠΑΟΚ): «Είχαμε ευκαιρίες για να φτάσουμε και σε μεγαλύτερο σκορ αν ήμασταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια. Ισως τα απανωτά παιχνίδια να λειτουργούν ανασταλτικά στην λειτουργία των δύο ημιχρόνων. Οι άδειες κερκίδες θεωρώ ότι είναι γενικό φαινόμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν συμβαίνει μόνο το δικό μας γήπεδο. Δείτε και τον Ολυμπιακό που παίζει Ευρώπη και δεν είναι γεμάτο το γήπεδό του. Είναι ένα φανόμενο πιο πολύ κοινωνικό και όχι αν τραβάει η ομάδα ή όχι. Γιατί αν το δούμε ρεαλιστικά είμαστε μία ομαδα που είμαστε μέσα στους στόχους μας. Όταν κάποιος δεν έχει οικονομικό πρόβλημα πρέπει να είναι πάντα δίπλα στην ομάδα του. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι που είναι με τον Λεβαδειακό. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε ούτε για πέντε λεπτά γιατί στο Κύπελλο αρκούν για να μείνει μία ομάδα εκτός. Δεν πρέπει να είμαστε καλοί μόνο όταν εχουμε την μπάλα στα πόδια, αλλά και όταν δεν την έχουμε γιατί είναι ένα κομματι που δεν το προσέχουμε, ιδιαίτερα στην έδρα μας».

Γιάννης Παπακώστας (Προπονητής Κέρκυρας):
«Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια. Προσπαθήσαμε στο πρώτο ημίχρονο να κλείσουμε τους χώρους, αλλά δεν τα καταφέραμε. Με την πλαγιοκοπήσεις και την απίστευτη ταχύτητα, ο ΠΑΟΚ έφτανε μέχρι την περιοχή μας κι εμείς δεν μπορέσαμε να σταματήσουμε τις σέντρες. Στο δεύτερο μέρος ανεβάσαμε την απόδοσή μας, έπεσε λίγο κι ο ΠΑΟΚ, θέλαμε ένα γκολ, κάναμε κανά δυο φάσεις ακόμη, κάναμε τεράστια προσπάθεια και είμαι ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές μας. Στο δεύτερο ημίχρονο απελευθερωθήκαμε, ο ΠΑΟΚ έριξε λίγο το ρυθμό του, ήταν κι η είσοδος του Αγρίτη, που είναι ένας ποιοτικός παίκτης, ήταν γενικά ένας συνδυασμός πραγμάτων. Τώρα προέχει το επόμενο παιχνίδι, που για μας είναι τελικός. Το καλό δεύτερο ημίχρονο, που κάναμε σήμερα μας δίνει μια ψυχολογική ώθηση, για το παιχνίδι με τον Πλατανιά, που μετά και τη νίκη της Βέροιας, πρέπει να κερδίσουμε, αν θέλουμε να έχουμε λίγες ελπίδες για την παραμονή».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης