Το φετινό τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ θα καταλήξει σίγουρα στη Μαδρίτη και άπλα θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι το βράδυ της 24ης Μαΐου για να μάθουμε ποια εκ των Ρεάλ και Ατλέτικο θα στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η ομάδα-θαύμα του Ντιέγκο Σιμεόνε, μία ημέρα μετά τον θρίαμβο της «βασίλισσας» στο Μόναχο (4-1 την Μπάγερν) συνέτριψε από την πλευρά της με 3-1 την Τσέλσι στον επαναληπτικό των δύο ομάδων για την ημιτελική φάση, που διεξήχθη στο «Στάμφορντ Μπριζ» και κατέκτησε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο το δεύτερο εισιτήριο, που οδηγεί στον τελικό της Λισαβόνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ατλέτικο επιστρέφει σε τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης μετά το 1974, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού το τρόπαιο θα διεκδικήσουν δύο ομάδες από την ίδια πόλη.

Οι «μπλε» προηγήθηκαν στο 36′ από εξαιρετική προσπάθεια του Γουϊλιαν και εκτελεστή τον Φερνάντο Τόρες, που σκόραρε εναντίον της ομάδας στην οποία ανδρώθηκε.

Οι παίκτες του Μουρίνιο έδειχναν να έχουν επιβάλει το ρυθμό τους, αλλά τα πάντα άλλαξαν όταν δέχθηκαν την ισοφάριση σε κομβικό σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα στο 44′ η άμυνα «κοιμήθηκε» στη σέντρα του Τιάγκο και η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο, Αντριαν Λόπεθ, που την έστειλε στα δίχτυα του Σβάρτσερ.

Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους «ροχιμπλάνκος» του Ντιέγκο Σιμεόνε, που ευτύχησαν να προηγηθούν από μια απερίσκεπτη ενέργεια του Σάμουελ Ετό που ανέτρεψε τον Ντιέγκο Κόστα και χάρισε ένα πέναλτι στους φιλοξενούμενους. Ο Ντιέγκο Κόστα ανέλαβε και την εκτέλεση για να πετύχει το 1-2 στο 60ο λεπτό.

Στο σημείο εκείνο η Τσέλσι προσπάθησε να τα παίξει όλα για όλα και ίσως να είχε καλύτερη τύχη αν η κεφαλιά-κεραυνός του Νταβίντ Λουϊς στο 64′.

Λίγα λεπτά αργότερα, η πρόκριση είχε κριθεί όταν ο Αρντά Τουράν με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι, αλλά η μπάλα ξαναγύρισε στα πόδια του Τούρκου που σήμερα ήταν καταπληκτικός, και διαμόρφωσε το τελικό 1-3 στο 72′.

Tσέλσι-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3

Γκολ: 36′ Tόρες (Τσελσι), 44′ Λόπεζ (Ατλέτικο), 59′ πεν. Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο), 72′ Αρντά (Ατλέτικο)

Κίτρινες: Κέιχιλ – Τουράν, Ντιέγκο Κόστα, Λόπεθ

Δοκάρια: Κόκε (4′, Ατλέτικο), Νταβίντ Λουίζ (64′, Τσέλσι)

Tσέλσι (Ζοζέ Μουρίνιο): Σβάρτσερ, Κόουλ (54΄ Ετό), Κέιχιλ, Τέρι, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίς, Ραμίρες, Γουϊλιαν (77΄ Σούρλε), Αζάρ, Αθπιλικουέτα, Τόρες (67΄ Μπα)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε):
Κουρτουά, Γκοντίν, Φελίπε Λουίς, Χουάνφραν, Μιράντα, Σουάρεθ, Κόκε, Τιάγκο, Αρντά Τουράν (84΄ Ροντρίγκες), Ντιέγκο Κόστα (76΄ Σόσα), Αντριαν Λόπεθ (66΄ Ραούλ Γκαρθία)

(Το γκολ του Αρντά)

(Το εύστοχο πέναλτι του Ντιέγκο Κόστα)

(Το γκολ του Λοπεζ)

(Το γκολ του Τόρες)

(Το δοκάρι του Κόκε)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης