Ο Αρσέν Βενγκέρ θέλει να οδηγήσει την ομάδα του στις επιτυχίες, αλλά, όπως τονίζει και ο ίδιος, οι επερχόμενες μεταγραφές, όπως αυτή του Λακαζέτ, δεν σημαίνουν απαραίτητα τίτλο.

Μιλώντας πριν από την έναρξη των φιλικών στην Αυστραλία και μετέπειτα στην Κίνα, ο Αλσατός τεχνικός επεσήμανε: «Θέλουμε να κερδίσουμε τίτλους, δεν μπορούμε όμως να ζούμε μέσα σε μία ομάδα σκεπτόμενοι πως αν δεν τα καταφέρουμε, έχουμε αποτύχει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για το τι έχει περισσότερη σημασία για τον ίδιο, ο 67χρονος ανέφερε: «Η Άρσεναλ έχει μεγαλύτερη σημασία από κάποιο τίτλο. Προσωπικά θέλω να κερδίζω κάθε παιχνίδι. Όταν χάνουμε ένα ματς, είμαι στενοχωρημένος και θυμωμένος, αλλά αυτό είναι μέρος του να είσαι προπονητής».

Ο Βενγκέρ δηλώνει χαρούμενος που έχει μία τόσο μεγάλη καριέρα στην Άρσεναλ και είναι αφοσιωμένος σε αυτήν.

Τι σημαίνει για τον ίδιο μία καλή σεζόν; «Φυσικά, για να κάνουμε μία καλή χρονιά, πρέπει να κατακτήσουμε την Πρέμιερ Λιγκ και πιθανότατα το Τσάμπιονς Λιγκ. Έχω μείνει όμως τόσο καιρό στην Άρσεναλ, που πάνω απ’ όλα είναι οι αξίες του κλαμπ, τις οποίες κρατάω ψηλά. Για εμάς είναι σπουδαίο να κερδίσουμε τίτλους, όπως είναι σπουδαίο να ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι είναι σημαντικό για εμάς» υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πάντα θα υπερασπίζομαι ό,τι θεωρώ σημαντικό για το άθλημά μας, αυτό σημαίνει τις αξίες του παιχνιδιού. Ένας τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις ευθύνες μας είναι να προστατέψουμε τις αξίες μας, αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα» πρόσθεσε.

Η ομάδα του, ωστόσο, τερμάτισε εκτός 4άδας για πρώτη φορά έπειτα από 21 χρόνια και κάτι τέτοιο σίγουρα δεν θέλει να ξανασυμβεί, γι’ αυτό ψάχνει τρόπους ώστε η Άρσεναλ να γίνει καλύτερη: «Υπάρχουν δύο τρόποι να βελτιωθούμε. Πρώτον να αναλύσουμε τι κάναμε λάθος και τι σωστά, και έπειτα να το βελτιώσουμε. Ο δεύτερος τρόπος είναι να κάνουμε μεταγραφές, να φέρουμε νέους παίκτες».

Για τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνιστούν οι «κανονιέρηδες» είπε: «Θα δοκιμάσουμε πολλά συστήματα για να δούμε ποιο ταιριάζει καλύτερα σε εμάς».

ΠΗΓΗ: sportfm.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης