Ο Ολυμπιακός «έσπασε» για δεύτερη διαδοχική μέρα την έδρα του Παμβοχαϊκού, επικράτησε 3-0 σετ της ομάδας του Βραχατίου και με 3-1 νίκες στη σειρά των τελικών αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο βόλεϊ για 26η φορά στην ιστορία του!

Οι «ερυθρόλευκοι», μάλιστα, ολοκλήρωσαν με τον ιδανικότερο τρόπο τη σεζόν, καθώς πέτυχαν το τρεμπλ, μιας είχαν ήδη πανηγυρίσει την κατάκτηση του Σούπερ Καπ και του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

MVP του πρωταθλήματος μετά την ψηφοφορία των προπονητών που εργάστηκαν στις 12 ομάδες στη διάρκεια της περιόδου, αλλά και των εκπροσώπων του Τύπου αναδείχθηκε ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ. Ο Βούλγαρος διαγώνιος του Ολυμπιακού συγκέντρωσε ποσοστό 80%, υπερισχύοντας του συμπαίκτη του, Κώστα Χριστοφιδέλη.

Τα σετ:
17-25, 23-25, 14-25.

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Ζαλμάς):
Μαντέκας 8 (8/17, 55% υπ.), Καλντέιρα 10 (10/20, 50% υπ.), Τερζής 1 (1/1), Καραγιάννης 1 (1/3), Μπάκας 9 (8/23, 1 μπλοκ), Πανταλέων 3 (1/4, 2 μπλοκ / Δημητρακόπουλος (λ. – 47% υπ., 26% άριστες), Δρογκάρης (1/1), Παπαδόπουλος 1 (1/2), Κατσανεβάκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης Δημ.):
Χριστοφιδέλης 8 (7/10, 1 άσσος, 69% υπ.), Γιούρισιτς 4 (3/5, 1 μπλοκ), Φιλίποφ 4 (3/4, 1 άσσος), Κοκκινάκης 14 (11/21, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 44% υπ.), Γιορντάνοφ 14 (14/27), Σμαραγδής 8 (5/7, 3 μπλοκ), / Στεφάνου (λ. – 61% υπ., 28% άριστες), Μαρούλης, Ποτότσνικ 1 (1/1), Παπαδόπουλος, Μάρκου.

Τα τρόπαια

Ολυμπιακός: 26
Παναθηναϊκός: 18
Ηρακλής: 5
Άρης: 1

Οι δηλώσεις

Δημήτρης Καζάζης (προπονητής Ολυμπιακού): «Περάσαμε ενάμιση μήνα πολύ δύσκολα αλλά κρατηθήκαμε ενωμένοι. Καταφέραμε και πήραμε τα πάντα και πετύχαμε πράγματα και πάνω από τον αρχικό προγραμματισμό. Ήταν μία μαγική χρονιά. Είναι πολύ ωραίο να πετυυχαίνεις αυτό που σχεδιάζεις και αγαπάς και να είσαι πρωταθλητής. Αφιερώνω τον τίτλο σε όλο την ομάδα, στο επιτελείο μου, στους αθλητές που με άντεξαν όλη τη σεζόν και στο μάνατζερ μου Θανάση Μιχαλόπουλο. Στα δύσκολα ήμασταν ενωμένοι. Δεν υπήρξε τίποτα να μας χαλάσει. Για την ώρα απολαμβάνω τις στιγμές και η παραμονή μου θα εξαρτηθεί από την διοίκηση του Ολυμπιακού».

Ντίμα Φιλίποφ (πασαδόρος Ολυμπιακού):
«Δεν ήμουν καλά. Αγωνίστηκα με ενέσεις και τα καταφέραμε. Ηταν δύσκολη χρονιά. Το αξίζαμε αυτό το πρωτάθλημα. Ημασταν η καλύτερη ομάδα. Αφιερώνω τον τίτλο στους συμπαίκτες μου, στον κόσμο, στη διοίκηση και στην οικογένεια μου που είναι μακρυά. Μακάρι να ξεπεράσω και τον μπαμπά μου. Το συμβόλαιο μου τελειώνει, ίσως ήταν η τελευταία μου εμφάνιση με τον Ολυμπιακό. Ποιος ξέρει…».

Νίκος Ζαλμάς (προπονητής Παμβοχαϊκού):
«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια στο 2ο σετ, αλλά δεν είχαμε την απαραίτητη ψυχραιμία στους δύο τελευταίους πόντους. Ο Ολυμπιακός έχει την ποιότητα των παικτών, που του επέτρεψε να διαχειριστεί το σκορ και παράλληλα, την εμπειρία να κρατήσει τη διαφορές που πήρε στο 1ο και στο 3ο σετ. Από εκεί και πέρα, σίγουρα το πρόσημο της χρονιάς είναι θετικό. Η ομάδα ανέβηκε ένα σκαλοπάτι σε σχέση με την περσινή σεζόν, έπαιξε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό. Το τέλος πάντως, άφησε λίγο πικρή γεύση, δεν ήταν γλυκό, όπως θα θέλαμε. Ο Παμβοχαϊκός απέδειξε ότι δεν είναι φωτοβολίδα, έχει βάσεις, διοίκηση, χορηγούς και έναν φανταστικό κόσμο, ο οποίος μας ακολούθησε παντού, μας στήριξε και με το παραπάνω και τον ευχαριστούμε θερμά. Ελπίζω κάποια στιγμή να του δώσουμε και τη μεγάλη χαρά με την κατάκτηση ενός τίτλου».

Χρήστος Δημητρακόπουλος (λίμπερο Παμβοχαϊκού):
«Γενικά από ολόκληρη τη σεζόν και την πορεία της ομάδας είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Καταφέραμε, παρά τα προβλήματα που προέκυψαν στην αρχή της σεζόν και τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν με ορισμένους τραυματισμούς, να ανεβάσουμε την απόδοσή μας, να έχουμε σταθερή πορεία και δίκαια φτάσαμε στον τελικό. Στον τελικό φάνηκε πως ο Ολυμπιακός ήταν μια κλάση ανώτερος. Σίγουρα για τον Παμβοχαϊκό, την κοινωνία του Βραχατίου και όλη την Κορινθία είναι ιστορικές οι στιγμές που ζήσαμε όλοι μας τη φετινή σεζόν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης