Για την παρουσία του Παναθηναϊκού στα τελευταία παιχνίδια, αλλά και για την προοπτική συνεργασίας με τον Γιάννη Αναστασίου μίλησε ο Γιάννης Βονόρτας στην ΕΡΑ Σπορ.

Για το ματς στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα με τη Μπαρτσελόνα και το αν πήγε στο γήπεδο: «Φυσικά και πήγα. Πιστεύω ότι ο κόσμος ήταν αυτός που βοήθησε και στο προηγούμενο παιχνίδι και έφερε τύχη στον Παναθηναϊκό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις έδρες και για το ότι δεν επηρεάζουν όπως παλιότερα: «Συμφωνώ απόλυτα. Η εμπειρία πλέον είναι πολύ μεγάλη, οι παίκτες έχουν βιώσει τέτοιες καταστάσεις, τέτοιες ατμόσφαιρες πολύ συχνά και δεν επηρεάζονται».

Για το ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» και αν φοβήθηκε μήπως η έλλειψη εμπειρίας στοιχήσει σε περίπτωση που η ομάδα του δεχόταν ένα γρήγορο γκολ: «Ναι, φυσικά υπήρχε ο κίνδυνος. Το είχα σκεφτεί και ζήτησα από τα παιδιά αυτοσυγκεντρωθούν, να μην ακούν τίποτα, να μην βλέπουν τίποτα, να είναι όλα αόρατα και να συγκεντρωθούν μόνο στη μπάλα, στους συμπαίκτες τους και τους αντιπάλους. Είναι πολύ δύσκολο να γίνει, αλλά τα καταφέραμε. Φυσικά, βοήθησε το ότι δεν δεχτήκαμε πρώτοι γκολ, γιατί ίσως λειτουργούσε αντίστροφα ή ίσως είχαμε πρόσθετη δυσκολία να επανέλθουμε. Αλλά όλα πήγαν κατ’ ευχήν».

Για το πως εξηγεί ότι στα δύσκολα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός τα πηγαίνει καλά ενώ στα εύκολα όχι: «Φέτος υπήρχαν διάφορα προβλήματα στην ομάδα και αγωνιστικά και από το περιβάλλον τα οποία λειτούργησαν αρνητικά στα περισσότερα παιχνίδια. Τα μεγάλα ματς δίνουν από μόνα τους κίνητρο.
Σε αυτά έδειξαν να συγκεντρώνονται περισσότερο γιατί χωρίς τη δική τους αυτοσυγκέντρωση και σωστή τακτική και αγωνιστική συμπεριφορά δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα άλλο.
Όσον αφορά τη διαχείριση του παιχνιδιού. Εμείς λέμε “παιδιά, παίζουμε 95 λεπτά, είτε βάλουμε πρώτοι γκολ είτε φάμε”. Εκεί τελειώνει το ματς, προετοιμαζόμαστε για 95 λεπτά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το κέφι και την πειθαρχία που έλειπαν από την ομάδα: «Ούτε το κέφι ούτε την πειθαρχία είχε στα μικρά παιχνίδια. Είναι δύο στοιχεία που χρειάζονται σε όλα τα παιχνίδια. Και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ζητήσαμε να παίξουμε με χαρά, ελεύθερα, να παίξουμε ποδόσφαιρο. Πρέπει να βγαίνουν και τα δύο αυτά στοιχεία».

Όλοι είχαν τα προβλήματά τους. Στα μεγάλα παιχνίδια ο καθένας τα δικά του τα άφηνε απ’ έξω και γι’ αυτό παρουσίαζαν καλύτερα εικόνα. Είναι και το DNA του Παναθηναϊκού, στα μεγάλα παιχνίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό είχε πάντα καλές παρουσίες, με πολύ καλό αγωνιστικό προφίλ.».

Για τον Αναστασίου και τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι έχει κλείσει και για τον ρόλο του ίδιου: «Και εγώ τα διαβάζω όλα αυτά, αλλά δεν έχω κουβεντιάσει κάτι ακόμα. Θα τελειώσει με το καλό η τελευταία αγωνιστική, αφού το μυαλό μας είναι εκεί. Θέλω να κλείσουμε πολύ καλά και με νίκη αυτόν τον κύκλο και μετά θα συζητήσουμε. Βεβαίως είμαι θετικός στο να συνεργαστώ. Είμαστε φίλοι με τον Γιάννη, γνωριζόμαστε.

Ήμασταν και συμπαίκτες σε εταιρικό πρωτάθλημα, έχουμε πει και κάτι παραπάνω γύρω από το ποδόσφαιρο σε επίπεδο εκπαιδευτικό στα τελευταία χρόνια που έκανα και εγώ κάποια σεμινάρια. Είχαμε ανταλλαγή απόψεων. Φυσικά και επιθυμώ μια τέτοια συνεργασία».

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης