Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού επί τουρκικού εδάφους, με τους Πειραιώτες να μένουν στη λευκή ισοπαλία (0-0) απέναντι στην Αντάλιασπορ.

Ο Μάρκο Σίλβα επέλεξε τους Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτη, Βούρο, Μαζουακού, Κασάμι, Ζντιέλαρ, Φουστέρ, Ντουρμάζ, Ντοσεβί και Ολαϊτάν για την αρχική ενδεκάδα, πάντα σε διάταξη 4-2-3-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον Πορτογάλο να επιμένει στην πίεση ψηλά και την σωστή κυκλοφορία της μπάλας, ο Ολυμπιακός είχε κάποιες εκλάμψεις στο παιχνίδι του στο πρώτο μέρος, παίζοντας κυρίως από τα άκρα.

Εντούτοις ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός προς την εστία της αντιπάλου ομάδας καθώς υστερουσε στην τελική προσπάθεια απέναντι στην Αντάλιασπορ, η οποία από την πλευρά της φρόντιζε να κλείνει σωστά τους χώρους με στόχο να ψάξει το γκολ στις αντεπιθέσεις.

Μάλιστα στο 20ο λεπτό οι Τούρκοι έφτασαν κοντά στο 1-0, όταν Μαζουακού έχασε τον παίκτη στην πλάτη του και στην σέντρα που έγινε από δεξιά, ο Κίλιτς σούταρε, βλέποντας την μπάλα να μην βρίσκει στόχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί για το γκολ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να διασπάσει την άμυνα των αντιπάλων τους, που όμως τα βρήκαν σκούρα σε δύο τρεις περιπτώσεις.

Στην αντίπερα όχθη πάντως σε ακόμη ένα ματς βγηκαν στην επιφάνεια οι… ανορθογραφίες που υπάρχουν στην άμυνα των Πειραιωτών, με την κακή ανασταλτική λειτουργία που είχε η ερυθρόλευκη οπισθοφυλακή, ειδικά στις κόντρα επιθέσεις.

Πάντως από το ερυθρόλευκο «παζλ» λείπουν πολλά μεταγραφικά κομμάτια, κάτι που αποτελεί ελαφρυντικό για την μέτρια εικόνα που παρουσίασε σε κάποια φιλικά η ομάδα του Σίλβα. Αλλωστε αυτά τα φιλικά είναι για να εξαχθούν συμπεράσματα και να δει ο κάθε προπονητής που «πονάει» η ομάδα του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Ομάρ, Αυλωντίης, Βούρος, Μασουακού (46′ Νικολάου), Ζντιέλαρ (46′ Φόρτουνης), Κασάμι (46′ Μπουχαλάκης), Ντοσεβί (72′ Μπενίτες), Φουστέρ (46′ Τσόρι), Ντουρμάζ (46′ Πάρντο), Ολαϊτάν (46′ Χάρα)

ΑΝΤΑΛΙΑΣΠΟΡ: Οζένκ (67′ Χασάν), Σίμσεκ, Αράτ (67′ Αταλάι), Τσέλιουτσκα (24′ Γκορ), Αϊτάκ, Κίλιτς (56′ Λαζάρεβιτς), Τσίκο (Τσέλικ), Μπεκμετσί (58′ Γιλντιρίμ), Ακμπάμπα, Μπασάν, Εταμέ (66′ Αράς).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης