Πανέτοιμος για τη δεύτερη συμμετοχή του σε τελικό EuroCup δήλωσε ο Νίκος Ζήσης στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ θα διεκδικήσει φέτος το τρόπαιο με τη ρωσική Ούνιξ Καζάν απέναντι στην ισπανική Βαλένθια, σε διπλούς τελικούς την 1η και 7η Μαϊου. Ο Ζήσης αγωνίστηκε και πέρυσι στον τελικό ως παίκτης της Μπιλμπάο, αλλά απώλεσε τον τίτλο από τη ρωσική Λοκομοτίβ Κουμπαν.

Ο Νίκος Ζήσης έγραψε στο “blog” της ιστοσελίδας του EuroCup: «Γεια σας και πάλι φίλαθλοι του Eurocup. Είμαι ο φίλος σας Νίκος Ζήσης από την Ούνιξ Καζάν. Τα καταφέραμε! Φτάσαμε στους τελικούς του EuroCup με αντίπαλο τη Βαλένθια και τώρα πάμε να κατακτήσουμε τον τίτλο! Είναι θαυμάσιο να βρισκόμαστε στον τελικό. Δεν ήταν εύκολο να νικήσουμε τον Ερυθρό Αστέρα. Είχαμε μία πολύ σκληρή εβδομάδα πριν τον δεύτερο μεταξύ μας αγώνα, καθώς είχαμε ηττηθεί με 11 πόντους στο Βελιγράδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιστεύω ότι παίξαμε το πιο κακό μας δεκάλεπτο με διαφορά, η 4η περίοδος στο Βελιγράδι. Πρέπει να το αναγνωρίσω αυτό στον Ερυθρό Αστέρα… που μας υποχρέωσε δηλαδή να παίξουμε έτσι! Δεν ήταν, όμως μόνο ότι ηττηθήκαμε με διαφορά 11 πόντων… ήταν η εμφάνισή μας στο 4ο δεκάλεπτο. Αυτό ήταν δύσκολο να το αποδεχτούμε. Ωστόσο, είχαμε ένα πολύ μεγάλο ταξίδι για να επιστρέψουμε στο Καζάν με περίσσιο χρόνο για να το σκεφτούμε.

Τελικά, η ομάδα μας έδειξε χαρακτήρα στο 2ο παιχνίδι. Περιμέναμε ένα αργό ξεκίνημα, ήμασταν λίγο νευρικοί στο ξεκίνημα της 1ης περιόδου. Ο Ερυθρός Αστέρας είχε στην αρχή τον έλεγχο, αλλά όλα άλλαξαν για εμάς στο 2ο δεκάλεπτο. Για πρώτη φορά στη σειρά επιβάλαμε το ρυθμό μας και νιώσαμε άνετοι στο παρκέ, γνωρίζοντας ακριβώς τι κάναμε στην επίθεση. Παραταχθήκαμε χωρίς τον Ίαν Βουγιούκα, ο οποίος είναι πραγματικά πολύ σημαντικός για εμάς.

Από την άλλη, όταν χάνεις κάτι στη ζωή, κερδίζεις κάτι άλλο. Οι πάουερ φόργουορντ Λιουλ Χαρανγκόντι και Κώστας Καϊμακόγλου έπαιξαν μαζί και αυτό ήταν μία μεγάλη απειλή από την περιφέρεια. Αυτή ή σύνθεση μας μας επέτρεψε να βρούμε καλό ρυθμό. Στη 2η περίοδο, ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα αποφάσισε ν’ αλλάξει την άμυνα, αλλά εμείς κυκολοφορήσαμε σωστά την μπάλα και ευστοχήσαμε σε μεγάλα σουτ. Πετύχαμε μία δίκαιη νίκη και προκριθήκαμε στους τελικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρηκα πολύ με αυτή τη νίκη. Έπρεπε να δουλέψουμε πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια της σεζόν, για πολλούς μήνες για να φτάσουμε στον τελικό. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι η ομάδα νίκησε και χαίρομαι που βοήθησα να το πετύχει αυτό. Ήταν ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι για εμάς, στο οποίο πήρα πέτυχα μεγάλα σουτ, συμπεριλαμβανομένου κι ενός κρίσιμου, στο τέλος.

Τώρα θα αντιμετωπίσουμε τη Βαλένθια στον τελικό. Όπως είπα και σε προηγούμενο “blog” μου, παίξαμε με τη Βαλένθια στη φάση των “32” και πραγματικά είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη φέτος. Έχουν χάσει μόνο τρία παιχνίσια στην ισπανική λίγκα και αυτό λέει πολλά. Έχουν μία εξαιρετική ομάδα. Δεν θα είναι εύκολο να νικήσουμε στη Βαλένθια, όλοι έχουν ηττηθεί εκεί. Είναι δύσκολο να διατηρήσεις υπό έλεγχο τη Βαλένθια για 40 λεπτά. Παίζουν σε πραγματικά υψηλό τέμπο.

 Αν παίξουμε όπως στη φάση των “32”, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο θα έχουμε την ευκαιρία να τους κάνουμε να αισθανθούν άβολα και να τους περιορίσουμε από το να βρουν τον ρυθμό τους. Αν το κάνουν αυτό μπορούν να σε σκοτώσουν!

Νιώθω ευλογημένος που θα έχω την ευκαιρία να διεκδικήσω ένα ακόμα EuroCup, αμέσως μετά την προηγούμενη σεζόν. Ελπίζω αυτή τη σεζόν να κατακτήσω τον τίτλο. Θα είναι λίγο παράξενο. Δεν συμβαίνει πολύ συχνά, να φτάνεις στην κατάκτηση ενός τίτλου δύο διαδοχικές σεζόν και μάλιστα με διαφορετικές ομάδες. Για μία ακόμα φορά είναι ομάδα από την Ισπανία και τη Ρωσία ο τελικός για 4η συνεχόμενη σεζόν, νομίζω.

Επιτρέψτε μου να τελειώσω με κάποια προσωπικά νέα. Μόλις έγινα πατέρας για δεύτερη φορά! Η γέννηση του δεύτερου γιου μου, του Μάρκου, συνέβη την εβδομάδα που είχαμε τα προημιτελικά και προκριθήμαμε στους τελικούς. Δεν ήταν μια οποιαδήποτε εβδομάδα, λοιπόν για μένα αυτή… πιστέψτε με! Έφυγα από το Καζάν για μερικές ημέρες, για να είμαι παρών στη γέννηση του γιου μου. Πλέον επέστρεψα στο Καζάν και ελπίζω του αφιερώσω τον τίτλο του EuroCup.

Bέβαια… δεν είναι όπως με τον Σπανούλη… ο οποίος κέρδιζε τον τίτλο της Ευρωλίγκας κάθε χρόνο γέννησης ενός γιου του. Του Σπανούλη είναι εκπληκτικό! Ωστόσο, ο πρώτος μου γιος γεννήθηκε 4 ημέρες πριν κατακτήσουμε την ιταλική λίγκα με τη Σιένα. Του αφιέρωσα εκείνο τον τίλο και ελπίζω να κάνω το ίδιο και με τον Μάρκο. Θα επιστρέψω μετά τον πρώτο τελικό, ευχηθείτε μας καλή τύχη!».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης