Παράπονα για τη διαιτησία του αγώνα της Εθνικής μπάσκετ των Ανδρών με τη Νιγηρία εξέφρασε μετά το τέλος του ματς ο Ηλίας Ζούρος, αναφέροντας πως οι διαιτητές επέτρεψαν το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων μας.

Παράλληλα ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον αποκλεισμό της ομάδας μας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, επισημαίνοντας πάντως ότι «αν η διαιτησία ήταν στοιχειωδώς καλή θα είχαμε νικήσει και με διαφορά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε απογοητευμένοι, γιατί αξίζαμε και έπρεπε να έχουμε περάσει εμείς στους τέσσερις. Αυτό που έχει παιχτεί σήμερα δεν είναι μπάσκετ, είναι… wrestling.

Έχω δει 10 φορές την τελευταία φάση και έχει φάουλ… Ένα λάθος σφύριγμα καθόρισε ποιος πέρασε στην επόμενη φάση και είναι άδικο να περνάει η ομάδα που ευνοήθηκε από αυτή την απόφαση.

Αλλά δεν είναι μόνο η τελευταία φάση. Σε όλο το παιχνίδι η μία ομάδα έπαιζε μπάσκετ και η άλλη έπαιζε ξύλο. Σε κάθε δικό μας πικ εντ ρολ γινόταν φάουλ και δεν σφύριξαν ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δική μας πλευρά, ακόμη και το κοίταγμα χρεωνόταν με φάουλ. Σε ένα τόσο σημαντικό τουρνουά δεν περιμέναμε ποτέ τόσο κακή διαιτησία.

Οποιοσδήποτε έχει αντίρρηση γι’ αυτά που λέω, μπορεί να δει μαζί μου το βίντεο. Κάναμε κι εμείς λάθη, χάσαμε πολλά ριμπάουντ και πολλές βολές, αλλά αν η διαιτησία ήταν στοιχειωδώς καλή θα είχαμε νικήσει και με διαφορά».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης