Tο διάσημο γαλλικό περιοδικό «France Football» ανακοίνωσε σήμερα τους 10 πρώτους υποψήφιους για τον κορυφαίο παίκτη του 2016, ενώ μέχρι το βράδυ θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα υπόλοιπα 20 ονόματα της σχετικής λίστας.

Όπως έγινε γνωστό από το περιοδικό, θα δημοσιοποιούνται πέντε ονόματα ανά δύο ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η πρώτη δεκάδα των υποψηφίων περιλαμβάνει τους: Κριστιάνο Ρονάλντο, Γκάρεθ Μπέιλ, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, Σέρχιο Αγουέρο, Αντουάν Γκριεζμάν, Ντιέγκο Γκοντίν, Γκονζάλο Ιγκουαΐν, Πάουλο Ντιμπάλα και Κέβιν Ντε Μπρούιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βραβείο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, που δημιουργήθηκε το 2010 με τη συγχώνευση του «Ballon d’Or» και του «FIFA World Player», έκλεισε τον κύκλο του, λόγω της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων για ανανέωση της συμφωνίας με το γαλλικό περιοδικό.

Η «χρυσή μπάλα» «γεννήθηκε», όπως το ευρωπαϊκό κύπελλο, το 1956 και το 2010, υπό την προεδρία του Ζεπ Μπάτερ στη FIFA, καταβλήθηκαν 15 εκατ. ευρώ στον εκδοτικό όμιλο Αμάουρι, που εκδίδει την καθημερινή αθλητική εφημερίδα «L’Equipe» και το «France Football», προκειμένου να αποκτηθούν τα δικαιώματα του τροπαίου.

Με την ανάδειξη του Τζάνι Ινφαντίνο στην προεδρία της FIFA, υπήρξε ρήξη στις σχέσεις των δύο πλευρών και αποφασίστηκε να μη συνεχιστεί η συμφωνία, μιας και επιθυμεί ένα βραβείο που να δίνεται αποκλειστικά από την παγκόσμια ομοσπονδία. Να σημειωθεί ότι από το 2010 μόνο δύο παίκτες, οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, έχουν πάρει τη «χρυσή μπάλα» της FIFA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης