Ο Λούκα Ντόνσιτς της Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της Euroleague για το μήνα Οκτώβριο.

Ο 18χρονος Σλοβένος άσος βρίσκεται σε φοβερή φόρμα και οδήγησε την «λαβωμένη» από τραυματισμούς «Βασίλισσα» στο «4 στα 4» στο ξεκίνημα της σεζόν και στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον επίσης αήττητο Ολυμπιακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ντόνσιτς στην πρώτη αγωνιστική στην Τουρκία απέναντι στην Αναντολού Εφές (88-74) έκανε ρεκόρ καριέρας σημειώνοντας 27 πόντους, ενώ ισοφάρισε το ρεκόρ του στο σύστημα αξιολόγησης με του 32 πόντους που συγκέντρωσε.

Στη συνέχεια, η Ρεάλ νίκησε στην έδρα της την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (82-69) με τον Σλοβένο διεθνή να μετράει 14 πόντους. Επόμενος αγώνας των Μαδριλένων ήταν και πάλι στην έδρα τους με την Αρμάνι Μιλάνο (100-90) όπου ο Ντόνσιτς είχε 27 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Με την επίδοση του αυτή ο Ντόνσιτς συγκέντρωσε 41 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και έγινε έτσι ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που το καταφέρνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έπος του Ντόνσιτς ολοκληρώθηκε στην Λιθουανία απέναντι στην Ζαλγκίρις (87-66) με τον Ντόνσιτς να έχει μόλις 4 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, αλλά να τελειώνει τελικά τον αγώνα με 27 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 35 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Ντόνσιτς μάλιστα για τις δύο εμφανίσεις του στους αγώνες με την Αρμάνι Μιλάνο και την Ζάλγκιρις κέρδισε το βραβείο του MVP της 3ης και 4ης αγωνιστικής, αντίστοιχα.

Ο 18χρονος άσος μετά από τέσσερις αγωνιστικές στην διοργάνωση είναι στην κορυφή της λίστας των σκόρερ με 24 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα και του συστήματος αξιολόγησης με 32.3 βαθμούς μέσο όρο ανά αγώνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης