ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓHΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕURO 2016

Μολονότι τα βρήκε… σκούρα απέναντι στην σκληροτράχηλη Ρουμανία του Άνχελ Ιορντανέσκου η Γαλλία κατάφερε να κάνει ποδαρικό με το δεξί στο Euro 2016.

Οι «οικοδεσπότες» της διοργάνωσης με ένα φανταστικό γκολ του Παγέ στο 89′ λύγισαν την αντίσταση των Βαλκάνιων με 2-1 σκορ στο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού και εκαναν ιδανικό ξεκίνημα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Ιορντανέσκου εκμεταλλεύτηκε από την αρχή την πίεση που παραδοσιακά ασκείται στη διοργανώτρια χώρα και μάλιστα λίγο έλειψε να ανοίξει με το… καλημέρα το σκορ.

Πιο συγκεκριμένα μόλις στο 4΄ έχασε απίστευτη ευκαιρία όταν ο Στάνκου δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λιορίς σε εξ επαφής προσπάθεια μετά από κόρνερ.

Οι «τρικολόρ» απάντησαν με κεφαλιά του Γκριζμάν στο δοκάρι στο 14΄ και από το σημείο εκείνο έδειχναν να ελέγχουν το ματς. Παρόλα αυτά, πάλι οι Ρουμάνοι ήταν αυτοί που απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, όταν ο Στάνκου έσπασε το οφσάιντ και μόνος απέναντι από τον Λιορίς σούταρε ελάχιστα άουτ (48΄).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενα σοβαρό λάθος σε έξοδο του Ταταρουσάνου εκμεταλλεύτηκε ο Ολιβιέ Ζιρού και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 58΄. Πολλοί έσπευσαν να προδικάσουν την έκβαση του παιχνιδιού, καθώς οι Γάλλοι είχαν πετύχει το… αγχολυτικό γκολ.

Εντούτοις στο 65΄ ο Εβρά ανέτρεψε τον Στάντσιου στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε το καθαρό πέναλτι. Ο Στάνκου ανέλαβε την εκτέλεση και αυτή τη φορά νίκησε τον Ούγκο Λιορίς και έγραψε το 1-1.

Ο χρόνος κυλούσε και όλα έδειχναν ότι η Γαλλία θα είναι ακόμα ένα… θύμα της πρεμιέρας. Ομως, ο Ντμίτρι Παγέ είχε διαφορετική γνώμη.

Με έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή στο 89΄ κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Ταταρουσάνου και ένας στεναγμός ανακούφισης ακούστηκε από 80.000 συμπατριώτες του στο Stade de France.


Γαλλία-Ρουμανία 2-1

Γκολ: 57′ Ζιρού (Γαλλία), 65′ πεν. Στάνκου (Ρουμανία), 89′ Πάγε (Γαλλία)

Κίτρινες: Κίρικες (Ρουμανία), Ρατς (Ρουμανία), Ζιρού (Γαλλία), Πόπα (Ρουμανία)

Δοκάρια:
14′ Γκριεζμάν (Γαλλία)

Γαλλία: Γιορίς, Σανιά, Κοσιελνί, Ραμί, Εβρά, Καντέ, Ματουιντί, Πογκμπά (77′ Μαρσιάλ), Γκριεζμάν (66′ Κομάν), Παγέ (90′ Σισοκό), Ζιρού


Ρουμανία:
Ταταρουσάνου, Σαπουνάρου, Γκριγκόρε, Κίρικες, Ρατς, Χόμπαν, Πιντίλι, Στάντσιου (72′ Στίπτσιου), Πόπα (82′ Τόριε), Στάνκου, Αντόντε (61′ Άλιμπεκ)






Video και φωτογραφίες από τη φαντασμαγορική τελετή έναρξης του Euro 2016:




Διαβάστε επίσης:

Ανοίγει απόψε η αυλαία στο Euro 2016-Aπέναντι στη Ρουμανία η Γαλλία
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016, 15:57

EURO 2016: Bγαίνει κόκκινη κάρτα στην πρεμιέρα,
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016, 17:20

Euro 2016: To… πούλμαν φέρνει UNDER στην πρεμιέρα,
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016, 11:58

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης