Με γκολ του Ζεράρ Πικέ στο 87ο λεπτό η Ισπανία κατάφερε να επικρατήσει 1-0 της Τσεχίας και να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Euro 2016. Οι Ισπανοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο δυσκολεύτηκαν να βρουν το δρόμο για τα δίχτυα.

Οι Τσέχοι σχεδόν από την αρχή του αγώνα προσπάθησαν να διαφυλάξουν το μηδέν στην άμυνά τους και στηρίχθηκαν στην εμπειρία του Τσεχ. Ο κίπερ της Άρσεναλ νίκησε τον Μοράτα που επιχείρησε προβολή στο 16’ και σουτ στο 28’, ενώ η Ισπανία που είχε την υπεροχή δεν μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα των Τσέχων και παρουσιάστηκε χωρίς εμπνεύσεις στην τελική πάσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τσεχ βρέθηκε στο σωστό σημείο στο 39’ και απομάκρυνε το σουτ του Ζόρντι Άλμπα, ενώ στο 40’ ο Σίλβαμε πλασέ δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη φάση.

Στο 46’ από κακή απομάκρυνση του Χούμπνικ η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Τσεχ, ενώ οι Τσέχοι απείλησαν για ένα δεκάλεπτου τους Ισπανούς, χωρίς όμως να βρουν το γκολ.

Οι Ισπανοί «απάντησαν» στο 70’ και στο 73’, με τον Χούμπνικ να σώζει την τελευταία στιγμή και τον Σίλβα να σουτάρει λίγο έξω αντίστοιχα, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 87’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ινιέστα έκανε τη σέντρα, ο Πικέ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και διαμόρφωσε το 1-0. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντε Χέα έδιωξε με τις γροθιές το δυνατό σουτ του Νταρίντα και κράτησε τη νίκη για την ομάδα του.

Ισπανία-Τσεχία 1-0 (ΕΡΤ 1)

Γκολ: 87′ Πικέ

Κίτρινες κάρτες: Λιμπέρσκι

Κόκκινες κάρτες:


Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε):
Ντε Χέα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Ζόρντι Αλμπα, Χουανφράν, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Φάμπρεγας (70′ Τιάγκο Αλκάνταρα), Σίλβα, Νολίτο (82′ Πέδρο), Μοράτα (62′ Αντούριθ)

Τσεχία (Πάβελ Βρμπα): Τσεχ, Χούμπνικ, Σίβοκ, Κανταράμπκ, Γκέμπρε-Σελασιέ (86′ Σούραλ), Λιμπέρσκι, Πλάσιλ, Ροζίτσκι (88′ Παβέλκα), Νέτσιντ (75′ Λάφατα), Νταρίντα, Κρέιτσι




σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης