Με γκολ του Έντερ στο 88’ η Ιταλία επικράτησε 1-0 της Σουηδία, σε παιχνίδι για την δεύτερη αγωνιστική του πέμπτου ομίλου και προκρίθηκε στην φάση των «16» του Euro 2016. Οι Ιταλοί είχαν δοκάρι στο 82’ με τον Παρόλο.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το ματς συντηρητικά και προτίμησαν να δώσουν έμφαση στην άμυνα, βγαίνοντας σταδιακά στην επίθεση. Η Σουηδία στην ουσία δεν μπόρεσε να βγει με αξιώσεις απέναντι από τον Μπουφόν, ενώ η Ιταλία δεν κατάφερε να βρει ρυθμό στην επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο η «σκουάντρα ατζούρα» μπήκε με πιο επιθετική νοοτροπία και προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Ίσακσον με επιθετικό μοχλό τον Καντρέβα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Ιταλούς χάθηκε στο 82’, όταν ο Παρόλο με το κεφάλι σημάδεψε το δοκάρι των Σουηδών, ενώ το 1-0 διαμορφώθηκε στο 88’.

Ο Έντερ με ατομική προσπάθεια βρήκε χώρο και σημάδεψε σωστά, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του. Στο τέλος του αγώνα οι Σουηδοί ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπονούτσι στον Γκράνκβιστ, ωστόσο το παιχνίδι συνεχίστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιταλία-Σουηδία 1-0 (ΕΡΤ1)

Γκολ: 88′ Έντερ
82′ δοκάρι ο Παρόλο

Κίτρινες κάρτες: Ντε Ρόσι, Μπουφόν – Όλσον

Κόκκινες κάρτες:


Ιταλία (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Φλορέντσι (85′ Στουράρο), Καντρέβα, Ντε Ρόσι (74′ Μότα), Παρόλο, Τζακερίνι, Έντερ, Πελέ (60′ Τζάτζα).

Σουηδία (Έρικ Χάμρεν): Ίσακσον, Γιόχανσον, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Μάρτιν Όλσον, Έγκνταλ (79′ Λεβίτσκι), Κάλστρομ, Φόρσμπεργκ (79′ Φόρσμπεργκ), Λάρσον, Ιμπραΐμοβιτς, Γκουϊντέτι (85′ Μπεργκ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης