Τρία μέλη της εθνικής ομάδας κολύμβησης της Αυστραλίας αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο τιμωρίας, λόγω αποφυγής αιφνιδιαστικών ελέγχων ντόπινγκ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου. Η εφημερίδα “Daily Telegraph” αναφέρει τα ονόματα των τριών αθλητών, που όλοι τους συμμετείχαν στους περυσινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Πρόκειται για την “ασημένια” Ολυμπιονίκη των 200μ. πεταλούδα, Μάντι Γκρόουβς, τον Τόμας Φρέιζερ-Χολμς, που ήταν έκτος στα 400μ. μικτή ατομική και τέταρτος με την ομάδα 4Χ200μ. ελεύθερο, καθώς και τον πρωταθλητή του open water Τζάροντ Πουρτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση όσα αναφέρονται στον αυστραλιανό Τύπο, οι τρεις κολυμβητές αναζητήθηκαν μέσα στο διάστημα του περασμένου 12μηνου από ελεγκτές, προκειμένου να υποβληθούν σε εκτός αγώνων ντόπινγκ κοντρόλ, αλλά δεν βρέθηκαν εκεί όπου είχαν δηλώσει στα whereabout που είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώνουν.

Εφόσον κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος των τριών αθλητών από την ASADA (τον οργανισμό κατά του ντόπινγκ της Αυστραλίας), απειλούνται με αποκλεισμό δύο ετών, ενδεχόμενο που θα τους κοστίσει τη συμμετοχή στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά και στους Αγώνες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, που θα γίνουν το 2018 στο Γκολντ Κόουστ της Αυστραλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης