Η φανέλα με το Νο 5, αυτή που φορούσε ο Αργεντινός διεθνής Πάμπλο Πριτζιόνι στα επτά χρόνια που αγωνίστηκε με την Μπασκόνια, κρέμεται από την Κυριακή στον «ουρανό» της Φερνάντο Μπουέσα Αρένα.

Περίπου 12.000 φίλαθλοι έσπευσαν στο κλειστό της Βιτόρια για να τιμήσουν και να αποχαιρετήσουν τον 39χρονο παίκτη που οδήγησε τους Βάσκους στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος (2008), τριών Κυπέλλων Ισπανίας (2004, 2006, 2009) και τεσσάρων SuperCup Ισπανίας (2005, 2006, 2007, 2008).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 9 Ιανουαρίου είχε ανακοινώσει επισήμως με επιστολή που ανάρτησε στα Μέσα Κοινωνική Δικτύωσης την απόφαση να μην αγωνιστεί. Η Μπασκόνια απέσυρε τη φανέλα του… μόλις 6 ημέρες αργότερα, σε αγώνα απέναντι σε μία άλλη ομάδα από τη χώρα των Βάσκων, την Μπιλμπάο.

Συγκινημένος και κρατώντας την κόρη και το γιο του απ’ το χέρι, ο Πάμπλο Πριτζιόνι ανταπέδωσε την αγάπη των φιλάθλων με τα εξής λόγια: «Είναι όνειρο για μένα και είμαι ευγνώμων που σταματώ την καριέρα μου εδώ, μπροστά σε σας. Θα σας έχω για πάντα στην καρδιά μου. Φεύγω με την αίσθηση πως είμαι ένας από σας».

Η Μπασκόνια είχε ετοιμάσει ένα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της αθλητικής καριέρας του Πάμπλο Πριτζιόνι, το οποίο προβλήθηκε από γιγαντοθόνη, στο κλειστό της Βιτόρια. O χάλκινος Ολυμπιονίκης με την «αλμπισελέστε» στο Πεκίνο (2008) φόρεσε τη φανέλα των Νιού Γιορκ Νικς, Χιούστον Ρόκετς και Λος Άντζελες Κλίπερς στο ΝΒΑ. Ως προς τις ατομικές διακρίσεις ξεχωρίζει ο τίτλος του MVP στο Κύπελλο Ισπανίας (2007) και στο ισπανικό SuperCup (2008), ενώ αναδείχτηκε δύο φορές μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας της Euroleague (2006, 2007).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης