Η Τουρκία στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Euro 2016 πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Τσεχίας με 2-0 σκορ στο «Stade Bollaert-Delelis» και μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης, μέσω της τρίτης θέσης (σ.σ.: οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι των ομίλων προκρίνονται στα νοκ-άουτ ματς).

Στο 10ο λεπτό ο Γιλμάζ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Τερίμ, η οποία διπλασίασε τα τέρματά της με τον Τουφάν στο 65′. Στην αντίπερα όχθη, οι Τσέχοι είχαν ένα δοκάρι και πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν, μένοντας έτσι εκτός της συνέχειας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το ματς για την Τουρκία, καθώς στο 10’ άνοιξε το σκορ. Ο Μορ έδωσε μέσα στην περιοχή στον Γιλμάζ, ο οποίος με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Τσεχ και να κάνει το 1-0.

Εξι λεπτά αργότερα η Τσεχία έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Σίβοκ σταμάτησε στο δοκάρι. Οι ποδοσφαιριστές του Βρμπα κυνήγησαν την ισοφάριση και βάση της εικόνας του πρώτου ημιχρόνου άξιζαν τουλάχιστον ένα γκολ, καθώς εκτός από το δοκάρι έχασαν ακόμη δύο – τρεις καλές ευκαιρίες.

Στην επανάληψη το παιχνίδι συνέχισε να έχει καλό ρυθμό με τις δύο ομάδες να χάνουν αξιοσημείωτες ευκαιρίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 65’, όμως, η Τουρκία κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα και να αγκαλιάσει τη νίκη. Υστερα από εκτέλεση φάουλ ο Τοπάλ, που ήταν σε θέση οφσάιντ, τροφοδότησε τον Τουφάν, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Τσεχ κι έκανε το 2-0, σκορ που δίνει βάσιμες ελπίδες στην Τουρκία για πρόκριση στη φάση των «16».

Κι αυτό γιατί οι παίκτες του Τερίμ έχουν τρεις βαθμούς ( με 2-4 γκολ) και αφήνουν πίσω τους, τους Αλβανούς που έχουν κι αυτοί μία νίκη αλλά στο ενεργητικό τους ένα γκολ και τρία στο παθητικό. Σύμφωνα με την UEFA σε ανάλογη περίπτωση μετράει η καλύτερη επίθεση, δηλαδή αυτή των Τούρκων.

Τσεχία-Τουρκία 0-2

Γκολ: 10′ Γιλμάζ, 65′ Τουφάν

Κίτρινες: Κοϊμπασί, Παβέλκα, Σουράλ, Πλασιλ, Μπαλτά,

Δοκάρια: 16′ Σίβοκ

Τσεχία (Πάβελ Βρμπα): Τσεχ, Καντεράμπεκ, Χούμπνικ, Σίβοκ, Νέτσιντ, Ντότσκαλ (71’ Σούραλ), Πούντιλ, Πλάσιλ (90’ Κολάρ), Παβέλκα (57’ Σκόντα), Κρεΐτσι, Νταρίντα

Τουρκία (Φατίχ Τερίμ): Μπαμπατσάν, Μπαλτά, Γκιονούλ, Ινάν, Τουράν, Κιοϊμπασί, Τοπάλ, Τουφάν, Γιλμάζ (90’ Τοσούν), Σεν (60’ Οζιακούπ), Μορ (69’ Σαχάν)



Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης