Απόλυτα ευχαριστημένος με την τροπή που πήρε η καριέρα του, δηλώνει ο Βόιτσεχ Τσέζνι. Παρότι παραμένει στενά συνδεδεμένος με την Αρσεναλ στην οποία ανήκει, θεωρεί πως τα δύο χρόνια που πέρασε ως δανεικός στη Ρόμα ήταν ό,τι καλύτερο για τη σταδιοδρομία του.

«Εφυγα μετά από μια πολύ κακή σεζόν, με μέτριες εμφανίσεις και τραυματισμούς. Θα μπορούσα να μείνω σ΄ένα περιβάλλον που δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό απέναντί μου. Ομως, η ευκαιρία που παρουσιάστηκε μού έδωσε το δικαίωμα για μια νέα αρχή, μια νέα προοπτική. Καινούριοι προπονητές, καινούριες επιρροές, μαθαίνεις συνεχώς πράγματα» είπε ο Τσέζνι τον οποίο ο Αρσέν Βενγκέρ εντόπισε σε ηλικία 16 ετών στην Πολωνία και έφερε αμέσως στο Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκανε ντεμπούτο με την Αρσεναλ στα 19 ίσως γι΄αυτό είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουν όσοι τον παρακολουθούν, ότι δεν έχει κλείσει ακόμα τα 27! Πρόκειται δηλαδή για έναν τερματοφύλακα με περίπου μια δεκαετία μπροστά του!

«Είμαι πολύ χαρούμενος όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, παρότι τον πρώτο καιρό ένιωθα άσχημα επειδη ουσιαστικά ήμουν εκτός Αρσεναλ. Το σημαντικότερο κέρδος σ΄αυτά τα δύο χρόνια στη Ρόμα είναι ότι μεγάλωσα ως τερματοφύλακας, απορρόφησα περισσότερες ποδοσφαιρικές γνώσεις και έζησα πιο πολύ την τακτική πλευρά του παιχνιδιού.

Τώρα σκοπεύω να μην μείνω στάσιμος. Για πέντε χρόνια αυτό μου συνέβαινε στην Αρσεναλ. Εχω πράγματα να βελτιώσω» λέει ο Πολωνός διεθνής. Οσο για το μέλλον του, έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με την Αρσεναλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για το αν θα επιστρέψει στο Λονδίνο τόνισε: «Πρέπει να πάρουμε μια απόφαση, πρώτα η Αρσεναλ και μετά εγώ. Ο χρόνος θα δείξει και αφού καθαρίσω εντελώς το μυαλό μου από τη φετινή σεζόν θα εστιάσω στο μέλλον. Για 10 χρόνια έπαιξα στην ομάδα που αγαπώ. Το διάστημα που ήμουν μακριά, όταν έχανε πονούσα σα να έπαιζα κι εγώ. Δεν έδωσα λιγότερα στη Ρόμα απ΄όσα στην Αρσεναλ, όμως πρέπει να ομολογήσω ότι το συναίσθημα είναι διαφορετικό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης