Η Λίβερπουλ επικράτησε 3-0 τη Βιγιαρεάλ στο «Άνφιλντ» και ανατρέποντας το εις βάρος της 1-0 από το πρώτο ματς προκρίθηκε στον τελικό του Europa League. Αντίπαλος της θα είναι η Σεβίλλη που επικράτησε 3-1 της Σαχτάρ, ενώ το πρώτο παιχνίδι ολοκληρώθηκε ισόπαλο με 2-2.

Στο πρώτο παιχνίδι η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ ήταν ανώτερη και δίκαια έφτασε στη νίκη πρόκριση. Το σκορ άνοιξε νωρίς, όταν ο Σοριάνο με το σώμα του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το σκορ πρόκρισης για τους «ρεντς» ήρθε στο 63’ με το πλασέ του Στάριτζ, ενώ στο 71’ η Βιγιαρεάλ έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ρουίζ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 81’ ο Λαλάνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» η Σεβίλλη νίκησε τη Σαχτάρ με 3-1 και θα παίξει για μία ακόμα φορά σε τελικό Europa League. Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους στο 9’ ο Γκαμεϊρό, όμως οι Ουκρανοί ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Εντουάρντο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος οι Σεβιγιάνοι μέσα σε ένα τέταρτο σκόραραν δύο φορές και πήραν την πρόκριση. Στο 47’ δίχτυα για δεύτερη φορά βρήκε ο Γκαμεϊρό, ενώ στο 59’ το 3-1 διαμόρφωσε ο Μαριάνο.

Λίβερπουλ – Βιγιαρεάλ 3-0 (OTE Sport 1)

Γκολ: 7′ αυτ. Σοριάνo, 63′ Στάριτζ, 81′ Λαλάνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίτρινες κάρτες: Κλάιν – Ρουίζ, Σολδάδο, Σουάρεθ

Κόκκινες κάρτες:
71′ Ρουίζ

Λίβερπουλ:
Μινιολέ, Κλάιν, Τουρέ, Λόβρεν, Μίλνερ, Κοουτίνιο (82′ Άλεν), Φιρμίνο (89′ Μπεντέκε), Στάριτζ (90′ Λούκας), Μορένο, Λαλάνα, Τσαν.

Βιγιαρεάλ:
Αρεόλα, Γκασπάρ, Πίνα (60′ Τριγκέρος), Μουσάτσιο, Ρουίζ, Ντος Σάντος (73′ Μπονέρα), Σολδάδο (68′ Αντριάν Λόπεζ), Κόστα, Μπακαμπού, , Σοριάνο.

Σεβίλλη – Σαχτάρ Ντόνετσκ 3-1 (OTE Sport 1)

Γκολ: 9′, 47′ Γκαμεϊρό, 59′ Μαριάνο – 44′ Εντουάρντο

Κίτρινες κάρτες: Μπανέγκα, Βιτόλο – Μάρλος, Ρακίτσκι, Κούτσερ, Σρνα, Εντουάρντο, Ισμαΐλι

Κόκκινες κάρτες:

Σεβίλλη: Σόρια, Τρεμουλινάς (73′ Εσκουντέρο), Ραμί, Κρικόβιακ, Καρίτσο, Γκαμεϊρό (82′ Ιμπόρα), Ενζονζί, Μπανέγκα (89′ Κριστόφορο), Βιτόλο, Κόκε, Φερέιρα.

Σαχτάρ Ντόνετσκ:
Πιάτοφ, Κούτσερ, Στεπανένκο, Μάρλος (84′ Νεμ), Μαλίσεφ, Εντουάρντο (84′ Ντεντίνιο), Τάισον (76′ Μπερνάντ), Ισμαΐλι, Σρνα, Ρακίτσκι, Κοβαλένκο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης