Η Μονακό απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League, καθώς επικράτησε 3-2 της Ντόρτμουντ στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ», στο ματς που αναβλήθηκε τη Μ. Τρίτη λόγω της επίθεσης στο πούλμαν των Βεστφαλών.

Σε ένα παιχνίδι με πολύ θέαμα και αρκετές συγκινήσεις πρωταγωνιστής της ομάδας του Λεονάρντο Ζαρντίμ ήταν ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος σκόραρε στο 19’ και το 79’, ενώ στο 35’ το δεύτερο γκολ της Μονακό προήλθε από αυτογκόλ του Μπέντερ. Για τους γηπεδούχους τα γκολ πέτυχαν οι Ντεμπελέ (57’) και Καγκάβα (84’).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ματς ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο για τους σοκαρισμένους Βεστφαλούς. Στο 16΄ ο διαιτητής Ορσάτο υπέδειξε πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον Παπασταθόπουλο, σε φάση που δεν υπήρχε παράβαση επί του Εμπαπέ, όμως ο Φαμπίνιο έστειλε την μπάλα άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα οι Μονεγάσκοι έφτασαν στο 1-0 με γκολ οφσάιντ, καθώς στη σέντρα του Λεμάρ από αριστερά ο Εμπαπέ βρισκόταν εκτεθειμένος πριν σκοράρει. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, αφού στο 33΄ ο Μπέντερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του!

Οι παίκτες του Τούχελ δεν παράτησαν το παιχνίδι και στο 57΄ μείωσαν, όταν ύστερα από καταπληκτική σέντρα του Σαχίν και τακουνάκι του Ομπαμεγιάνγκ ο Ντεμπελέ σκόραρε μείωσε σε 2-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια από τις ελάχιστες επιθέσεις τους στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι «κλείδωσαν» τη νίκη στο 79΄ με εξαιρετικό τελείωμα του Εμπαπέ, που «έγραψε» το 3-1, για να μειώσουν απλά οι Βεστφαλοί στο 84΄ με τον Καγκάβα.

Ντόρτμουντ – Μονακό 2-3 (COSMOTE SPORT 1)

Γκολ: 57′ Ντεμπελέ, 84′ Καγκάβα – 19′, 79′ Εμπαπέ, 32′ αυτ. Μπέντερ
17′ έχασε πέναλτι ο Φαμπίνιο

Κίτρινες κάρτες: Παπασταθόπουλος, Γκίντερ – Τζέμερσον, Λεμάρ, Ντιράρ, Φαμπίνιο, Σούμπασιτς

Κόκκινες κάρτες:


Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ):
Μπούρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Μπέντερ (46′ Σαχίν), Σμέλτσερ (46′ Πούλισιτς), Γκίντερ, Βάιγκλ, Γκερέιρο, Καγκάβα, Ντεμπελέ, Ομπαμεγιάνγκ.

Μόνακο (Λεονάρντο Ζαρντίμ):
Σούμπασιτς, Τουρέ, Γκλικ, Τζέμερσον, Ραγκί, Φαμπίνιο, Μουτίνιο, Μπερνάντο Σίλβα (66′ Ντιράρ), Λεμάρ, Εμπαπέ, Φαλκάο (85′ Ζερμέν).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης