Ιστορικό έμελλε να είναι το χθεσινό παιχνίδι ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και τη Λέγκια, καθώς τελείωσε με σκορ που παραπέμπει σε ματς πόλο, με το τελικό 8-4 να αποτελεί νέο ρεκόρ παραγωγικότητας στην ιστορία του Champions League.

Ο προπονητής των Βεστφαλών, Τόμας Τουχέλ, αναγνώρισε σε δηλώσεις του ότι ήταν εντελώς σουρεαλιστική η «βροχή των γκολ» στο εν λόγω ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν σουρεαλιστικό. Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός τεχνικός, ο οποίος δεν παρέλειψε πάντως να ασκήσει κριτική στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του, τονίζοντας: «Είναι σαφές ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης αμυντικά. Πρέπει να εργαστούμε για να αποφύγουμε παιδαριώδη λάθη».

Εκτός από το ρεκόρ παραγωγικότητας, χθες δημιουργήθηκε ακόμη ένα ρεκόρ, αφού σημειώθηκαν επτά γκολ σε διάρκεια 32 λεπτών.

Μέχρι χθες το βράδυ, το αντίστοιχο ρεκόρ κατείχε η συνάντηση της Μονακό με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (8-3), όπου σημειώθηκε ο ίδιος αριθμός τερμάτων, αλλά σε διάστημα 45 λεπτών. Επίσης, η Μπάγερν έχει πετύχει πέντε γκολ σε διάστημα 33 λεπτών, στη συνάντησή της με τη Λιλ, που ολοκληρώθηκε με σκορ 6-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ιστορία των ευρωπαϊκών Κυπέλλων, το μεγαλύτερο σκορ σε αγώνα παραμένει το 2-12 στη συνάντηση της Ρέικιαβικ με τη -μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου- Φέγενορντ, στις 17 Σεπτεμβρίου 1969, για το -τότε- κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης