Η 24η αγωνιστική του Ολυμπιακού ολοκληρώνεται με το σούπερ ντέρμπι ανάμεσα στον  Άρη και τον Ολυμπιακό (19.00, Novasports 2).

Εκτός του ότι συνθέτουν ένα από τα κλασικότερα ζευγάρια του ελληνικού Πρωταθλήματος, Άρης και Ολυμπιακός αναμετρούνται σε ένα από τα πιο σημαντικά μεταξύ τους παιχνίδια των τελευταίων χρόνων. Αυτό θα είναι το 72ο ντέρμπι στην ιστορία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, με τον Ολυμπιακό να μετράει 56 νίκες έναντι 15 του Άρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε περίπτωση νίκης τους, οι «ερυθρόλευκοι» ουσιαστικά εξασφαλίζουν από τώρα το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, καθώς υπερτερούν στην ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό και θα τους αρκεί το 2/2 στην Πάτρα απέναντι στον Απόλλωνα και στο ΣΕΦ κόντρα στο Ρέθυμνο για να είναι πρώτοι. Αν οι πρωταθλητές χάσουν, τότε θα ελπίζουν να στραβοπατήσει ο Παναθηναϊκός είτε απέναντι στην ΑΕΚ (ως γηπεδούχος) στο ΟΑΚΑ είτε στο Ζηρίνειο κόντρα στην Κηφισιά.

Ο Άρης δεν έχει τόσο μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο και θέλει τη νίκη κυρίως για λόγους γοήτρου. Αν οι «κίτρινοι» επικρατήσουν, εξασφαλίζουν από τώρα την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου, αφού θα ξεφύγουν με δύο βαθμούς από την ΑΕΚ, έναντι της οποίας υπερτερούν στην ισοβαθμία. Ακόμη όμως κι αν χάσουν, θα πρέπει να ηττηθούν από Ρέθυμνο (εκτός) και Κολοσσό (εντός), και ταυτόχρονα η «Ένωση» να νικήσει Παναθηναϊκό (ως φιλοξενούμενη στο ΟΑΚΑ) και Αρκαδικό (εντός) για να αλλάξουν τα δεδομένα της τρίτης θέσης.

Ο Άρης θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό στο κατάμεστο Nick Galis Hall. Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα. Αντίθετα, οι μονίμως απόντες Γιανγκ και εσχάτως Λοτζέσκι θα λείψουν από τον Ολυμπιακό, όμως Παπαπέτρου και Χάκετ θα είναι στη διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου ξεπερνώντας τους τραυματισμούς τους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης