Αντετοκούνμπο: «Μεγάλη ευθύνη που πλέον αποτελώ έμπνευση για τη νεότερη γενιά»

Αντετοκούνμπο: «Μεγάλη ευθύνη που πλέον αποτελώ έμπνευση για τη νεότερη γενιά»
O Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά τη νίκη των Μιλγουόκι Μπακς επί των Ντιτρόιτ Πίστονς, ανήμερω των 23ων γενεθλίων του τόνισε πως μεταξύ άλλων ότι αποτελεί για τον ίδιο ευθύνη το γεγονός ότι είναι πρότυπο για τη νεότερη γενιά.

«Ήταν μεγάλη νίκη και εν τέλει διασκεδαστική. Βλέποντας όλους τους παίκτες να παίζουν σκληρά και να συμβάλλουν στη νίκη είναι διασκεδαστικό. Τα αστέρια της ομάδας δεν θα είναι κάθε βράδυ αποτελεσματικά. Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες να βοηθούν. Θεωρώ ότι έκαναν εξαιρετική δουλειά όλοι οι παίκτες».

Για τις ευχές που δέχθηκε από την Ελλάδα είπε: «Το βίντεο ήταν απίστευτο. Είναι επαγγελματίες παίκτες στην Ελλάδα. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Είναι σημαντικό που μου δείχνουν τέτοια αγάπη. Ανυπομονώ να επιστρέψω στην Ελλάδα και να τους δω. Ήταν μεγάλη στιγμή για εμένα».

Όσο για τα πρότυπά που είχε ως παιδί και τον αντίστοιχο ρόλο που έχει αναλάβει, τόνισε: «Τα παιδιά της εθνικής από το 2004, 2005 και το 2006 μου πρόσφεραν εμένα έμπνευση να παίξω μπάσκετ. Είναι πολύ σημαντικό πως εγώ αποτελώ πλέον έμπνευση για τη νεότερη γενιά.

Να παίζουν μπάσκετ, να διασκεδάζουν και να προσπαθούν να πετύχουν τους στόχους τους. Είναι ευθύνη για μένα. Είχα συνηθίσει να είμαι το πρότυπο για τα αδέλφια μου, οπότε το κάνω όλη μου τη ζωή. Είναι σίγουρα τρελό αυτό που συμβαίνει, γι’ αυτό πρέπει να τους δώσω το σωστό παράδειγμα».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017, 13:54