Ως ένα καλό μάθημα χαρακτήρισε την ήττα από την Γαλατασαράι στο ΣΕΦ ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» τόνισε: «Ήταν ένα κακό αποτέλεσμα και ένα κακό δεύτερο ημίχρονο. Δεν ήμασταν επιθετικοί και δεν παίξαμε καλή άμυνα, αν και στο ημίχρονο συζητήσαμε για το αμυντικό κομμάτι, στο οποίο η Γαλατά είναι πολύ επικίνδυνη και αν βρει ρυθμό μπορεί να απειλήσει. Επιθετικά είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ και εύκολα λέι απ που χάσαμε. Αυτό μας προκάλεσε νευρικότητα και στην άμυνα», σχολίασε για το αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης ο Σφαιρόπουλος και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε σε θέση που ελέγχουμε την κατάσταση και συνεχίζουμε. Έχουμε άλλα τέσσερα ματς μπροστά μας και αυτό που έγινε σήμερα ήταν ένα καλό μάθημα από την άποψη ότι μερικοί έλεγαν πως είμαστε ήδη στο final 4. Το μόνο που έχουμε πετύχει είναι η πρόκριση στα play off και θα πρέπει να προσπαθήσουμε πλέον για το πλεονέκτημα έδρας. Αυτός είναι ο στόχος που έχουμε για το διάστημα που ακολουθεί. Αυτό είπα και στους παίκτες μου πριν τον αγώνα, αλλά δυστυχώς η ατμόσφαιρα ήταν λίγο πανηγυρική. Πρέπει να εστιάσουμε στο επόμενο παιχνίδι, πρώτα στο ελληνικό πρωτάθλημα και μετά στην Ευρωλίγκα».

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Γαλατά, Βλάντιμιρ Μίτσοφ, στις δηλώσεις που έκανε μετά το παιχνίδι παραδέχθηκε ότι «βάλαμε κάποια… τρελά σουτ», ενώ για τον Ολυμπιακό επισήμανε πως «σταμάτησε να παίζει καλά στο δεύτερο μέρος.

«Δεν υπήρχε περίπτωση πρόκρισης, αλλά είχαμε πει πως θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Πιθανότατα έχουμε μπερδέψει τους πρώτους οκτώ, γιατί νικήσαμε τη Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα νικήσαμε για δεύτερη φορά και τον Ολυμπιακό. Προσωπικά θεωρώ πως ο Ολυμπιακός χαλάρωσε πολύ στο δεύτερο μέρος. Ίσως γιατί προηγήθηκε με 13 πόντους στο πρώτο. Πιστεύω πως σταμάτησαν να παίζουν επιθετικά.
Από την άλλη, εμείς παίξαμε σκληρά και βάλαμε μερικά απίθανα σουτ θα έλεγα. Φυσικά, στα κρίσιμα σημεία παίξαμε έξυπνα στην άμυνα και στην επίθεση κυκλοφορήσαμε την μπάλα καλά. Είναι δύσκολο να την χαρακτηρίσεις μια σημαντική νίκη, γιατί δεν αλλάζει την κατάστασή μας. Όπως, είπα, όμως, θα παλέψουμε μέχρι το τέλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης