Oι Βασίλης Σπανούλης και Κάμερον Τζόουνς «μοιράστηκαν» τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της 24ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, συγκεντρώνοντας από 26 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Οι δύο παίκτες, σε δηλώσεις τους στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, μίλησαν για αυτήν τους την διάκριση.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» δήλωσε: «Το σημαντικότερο είναι η νίκη της ομάδας που μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στον στόχο μας που είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέλουμε να έχουμε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας και έπρεπε να περάσουμε από την έδρα του Άρη. Πλέον συνεχίζουμε, καθώς έχουμε δύο ματς μέχρι να τελειώσει η κανονική περίοδος. Όσο για την ανάδειξη μου σε MVP της αγωνιστικής, επαναλαμβάνω πως το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Βοήθησα προς αυτή την κατεύθυνση και αυτό με χαροποιεί. Με χαροποιεί ακόμη περισσότερο, όμως, ότι κερδίσαμε».

Σχετικά με τις σημαντικές νίκες που πήρε η ομάδα με Ρεάλ Μαδρίτης και Άρη, αλλά και τον κρίσιμο αγώνα που ακολουθεί με την Κίμκι για την Euroleague, ο 33χρονος γκαρντ δήλωσε:

«Στο ξεκίνημα της σεζόν, όταν μιλάμε για τους στόχους της χρονιάς, λέμε πως θέλουμε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι από τον Φλεβάρη και μετά. Δεν το λέμε τυχαία, ούτε το λέμε απλά για να πούμε κάτι. Το αναφέρουμε γιατί έτσι είναι. Έχουμε μπει στην τελική ευθεία της σεζόν και πλέον όλα τα ματς είναι τελικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σωστά αναφέρατε, ήταν τελικοί τα ματς με Ρεάλ και Άρη, αλλά το ίδιο ίσχυε και για το ματς με τη Ζαλγκίρις, το ίδιο ισχύει και για το ματς με την Κίμκι, όπως και για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα στην Πάτρα. Πλέον, δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες. Οπότε η ομάδα πρέπει να είναι σωματικά και πνευματικά έτοιμη ανά πάσα στιγμή και σε κάθε αγώνα από εδώ και πέρα έως και τον τελευταίο της σεζόν».

Από την πλευρά του, ο παίκτης του Αρκαδικού δήλωσε σχετικά με τον τίτλο του MVP που συνοδεύτηκε από την πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του Κόροιβου Αμαλιάδας: «Το να κερδίζεις ένα τέτοιο βραβείο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είμαι περήφανος γιατί προσπάθησα να παίξω όσο καλύτερα μπορούσα και να βοηθήσω την ομάδα. Αυτό το βραβείο δεν θα είχε καμία αξία αν δεν είχαμε νικήσει, που σημαίνει πως δεν θα ήταν τίποτα, αν όλοι μαζί με τους συμπαίκτες μου δεν προσπαθούσαμε και δεν δίναμε τα πάντα για να νικήσουμε αυτόν τον σημαντικό αγώνα για την επιβίωσή μας».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα καταφέρει η ομάδα της Τρίπολης να παραμείνει στην κατηγορία, ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ είπε: «Ναι, πιστεύω πως θα μείνουμε στην κατηγορία. Ξέρουμε καλά πως το επόμενο παιχνίδι με την Καβάλα είναι εξίσου σημαντικό όπως αυτό με τον Κόροιβο και πάμε για να νικήσουμε και να παραμείνουμε στην κατηγορία. Άπαντες είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό, ξεκινήσαμε ήδη να δουλεύουμε και έχουμε απλά να κάνουμε τη νίκη το Σάββατο».

Τέλος, σχολιάζοντας το επίπεδο της Α1 δήλωσε: «Είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Το να είναι κάποιος MVP της αγωνιστικής, ενώ υπάρχει ο θρύλος Βασίλης Σπανούλης στο ελληνικό πρωτάθλημα, και να μοιράζεται το βραβείο μαζί του σημαίνει πολλά για την αξία των παικτών αυτής της λίγκας. Οι παίκτες τόσο της τελευταίας ομάδας στην βαθμολογία, όσο και των καλύτερων είναι πολύ ταλαντούχοι και είμαι χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να παίζω σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης