Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Ντάνιελ Χάκετ στην «Gazzetta Dello Sport», όπου μίλησε για την παρουσία του στον Ολυμπιακό, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο του Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του «ερυθρόλευκου» γκαρντ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την απόφαση να ξενιτευτεί από την Ιταλία για χατίρι του Ολυμπιακού: «Πριν από ένα χρόνο αποχαιρέτησα την Αρμάνι Μιλάνο, συνειδητοποιώντας ότι ο κύκλος μου στην ομάδα έκλεισε. Στην Ιταλία κατέκτησα τα πάντα. Ήταν καιρός, λοιπόν, να ψάξω για νέες προκλήσεις. Είτε στο ΝΒΑ, είτε στην Ευρώπη. Τότε λοιπόν μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία του Ολυμπιακού, μιας από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη».

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα: «Πίστευα ότι θα τα πάω καλά και η αλήθεια είναι ότι κατακτήσαμε αμέσως το πρωτάθλημα. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι καλύτερο. Βίωσα ένα πολύ δυνατό συναίσθημα σε ένα περιβάλλον και σε μια χώρα, όπου το μπάσκετ είναι θρησκεία. Το γεγονός ότι κατέκτησα τον τίτλο και πανηγυρίσαμε μαζί με 20.000 τρελούς οπαδούς μας είναι κάτι που μπορώ να συγκρίνω μόνο με το πρώτο πρωτάθλημά μου με τη Σιένα. Είναι τρέλα. Οι οπαδοί κρατάνε καπνογόνα και βεγγαλικά ενώ παίζεις, όμως είναι φυσιολογικό. Έπρεπε να προσαρμοστώ γρήγορα και μου έδωσαν να καταλάβω από τη αρχή πως, όταν κερδίζεις εκτός έδρας, πρέπει να πηγαίνεις αμέσως στα αποδυτήρια».

Για τον Σπανούλη: «Ο Σπανούλης ήταν τεράστια βοήθεια! Οι συμβουλές του έχουν μεγάλη αξία. Είναι πραγματικός οικογενειάρχης και, πάνω απ’ όλα, ένας σπουδαίος άνθρωπος. Γνωρίζω ότι έχει πει κάποια καλά πράγματα για μένα! Τον αγαπάω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το τι του λείπει από την Ιταλία: «Σίγουρα το Πέζαρο, όμως και η Αθήνα είναι μια πανέμορφη πόλη! Η ζωή είναι υπέροχη εδώ! Ο Μπαρνιάνι με ρώτησε για την Αθήνα και το φαγητό εδώ».

Για την εθνική Ιταλίας και το Προολυμπιακό τουρνουά: «Είναι τεράστια τιμή να εκπροσωπείς την Ιταλία. Το να φοράς τα μπλε είναι κάτι πραγματικά σπουδαίο! Στο παρελθόν έκανα ένα λάθος, όμως έμαθα και ωρίμασα. Όλοι μας θέλουμε να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν θα είναι εύκολο, όμως το γεγονός ότι παίζουμε στην έδρα μας θα μας βοηθήσει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης