Το Βέλγιο έπαιξε όσα χρειάστηκε και επικράτησε 3-0 του Παναμά στο παιχνίδι για την πρώτη αγωνιστική του έβδομου ομίλου. Η ομάδα του Μαρτίνεθ άνοιξε το σκορ στο 47’ με ένα εκπληκτικό γκολ του Μέρτενς, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Λουκάκου με γκολ στο 69ο και το 75ο λεπτό.
Το Βέλγιο ξεκίνησε δυνατά το ματς και πίεσε τον Ππαναμά, ωστόσο στο πρώτο μέρος δεν κατάφερε να βρει το δρόμο για τα δίχτυα. Μόλις στο 6’ ο Καράσκο σούταρε, αλλά δεν βρήκε στόχο, ενώ ο Λουκάκου στο 21’ έφτασε κοντά στο γκολ, χωρίς να τα καταφέρει. Η πίεση των «κόκκινων διαβόλων» συνεχίστηκε με τον Παναμά να στέκεται όρθιος και να κρατάει την εστία του ανέπαφη.

Σε μία επίθεση των Βέλγων στο 38’, ο Αζάρ μπήκε από τα δεξιά έκανε το δυνατό σουτ, με τον Πενέδο να επεμβαίνει και να στέλνει τη μπάλα σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία βελγική απειλή στο πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες να οδηγούνται χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 1-0 δεν άργησε να έρθει. Στο 47’ ο Τόρες προσπάθησε να απομακρύνει, όμως η μπάλα έφτασε στον Μέρτενς, ο οποίος με ένα πανέμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ στην κίνηση από τη γωνία της περιοχής έστειλε στα δίχτυα!

Μετά το γκολ ο Παναμάς προσπάθησε να βγει στην επίθεση με αποτέλεσμα το Βέλγιο να βρει χώρους και να πετύχει ακόμα δύο τέρματα. Στο 54’ ο Μουρίγιο βρέθηκε ολομόναχος απέναντι από τον Κουρτουά, με το Βέλγο γκολκίπερ να απομακρύνει σε κόρνερ. Έτσι, στο 69’ ο Λουκάκου αξιοποίησε τη σέντρα του Ντε Μπρόινε και με κοντινή κεφαλιά σημείωσε το 2-0 «κλειδώνοντας» τη νίκη για λογαριασμό των Βέλγων.

Πέντε λεπτά μετά και πάλι ο Λουκάκου πήρε την κάθετη του Αζάρ και με όμορφο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Από εκεί και πέρα το ματς εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία και ολοκληρώθηκε χωρίς να ανέβει ο δείκτης του σκορ.

Βέλγιο – Παναμάς 3-0 (ΕΡΤ1)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 47′ Μέρτενς, 69′, 75′ Λουκάκου
Βέλγιο – Παναμάς 1-0 (47′ Μέρτενς)

Βέλγιο – Παναμάς 2-0 (69′ Λουκάκου)

Βέλγιο – Παναμάς 3-0 (75′ Λουκάκου)

Κίτρινες κάρτες: Μενιέ, Φερτόνχεν, Νυε Μπρόινε – Ντέιβις, Μπαρσένας, Κούπερ, Μουρίγο, Γκοντόι

Κόκκινες κάρτες:


Βέλγιο (Πέδρο Μαρτίνεθ):
Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Μπογιάτα, Φερτόνχεν, Μενιέ, Βίτσελ (90′ Τσαντλί), Ντε Μπρόινε, Καράσκο (74′ Ντεμπελέ), Μέρτενς (83′ Θ. Αζάρ), Ε. Αζάρ, Λουκάκου.

Παναμάς (Χερνάν Γκόμεζ): Πενέδο, Μουρίγιο, Ρ. Τόρες, Εσκομπάρ, Ντέιβις, Γκόμες, Κούπερ, Γκοντόι, Ροντρίγκεζ (63′ Ντίαζ), Μπαρσένας (63′ Γκ. Τόρες), Πέρεζ (74′ Τεχάδα).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης