Η ΑΕΚ προηγήθηκε 1-0 στο παιχνίδι με την Αούστρια Βιέννης, ωστόσο αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2, ισοφαρίζοντας στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Στο παιχνίδι για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League η Ένωση προηγήθηκε στο 28’ με τον Λιβάια, ωστόσο οι Αυστριακοί ισοφάρισαν στο 43’ με τον Μόνσχαϊν. Το 2-1 σημείωσε στο 49’ ο Τατζούρι-Σράντι, ενώ ο Λιβάια στο 90’ ισοφάρισε και έφερε την ΑΕΚ στους 4 βαθμούς, κρατώντας την σε τροχιά πρόκρισης.

Στο δεύτερο ματς του ομίλου η Μίλαν κέρδισε στο τέλος της Ριέκα με 3-2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε να επενδύσει στη δημιουργία και χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα τους Αϊντάρεβιτς, Γιόχανσον, Λιβάια και Αραούχο, με αποτέλεσμα να χάσει σε ταχύτητα. Η Αούστρια απείλησε στο 17’ με τον Ανέστη να αποκρούει και να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι, σε τετ-α-τετ με τον Μόνσχαϊν.

Η Ένωση, που έβγαλε στο γήπεδο τις επιθετικές της αρετές προηγήθηκε στο 28ο λεπτό. Ο Αραούχο νικήθηκε αρχικά στο τετ α τετ με τον 20χρονο τερματοφύλακα Πάτρικ Πεντς, όμως ο Λιβάια σκόραρε, όταν ο Κλάιν προσπάθησε να απομακρύνει και η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Κροάτη φορ και κατέληξε στα δίχτυα.

Νωρίτερα η ΑΕΚ στάθηκε άτυχη, καθώς ο Ούρος Τσόσιτς υπέστη τράβηγμα στο 23΄ και αντικαταστάθηκε. Όλα έδειχναν πως η Ένωση θα οδηγηθεί στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0, όμως οι Αυστριακοί σκόραραν. Στο 43΄ από την κούρσα του Πιρές και την παράλληλη σέντρα, η μπάλα πέρασε δίπλα από το πόδι του Τζανετόπουλου και του Βράνιες και ο Μόνσχαϊν την έστειλε στα δίχτυα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, η Αούστρια κατάφερε να προηγηθεί, βάζοντας δύσκολα στην ΑΕΚ. Στο 49’ ο Τατζούρι με όμορφο σουτ πέτυχε ένα υπέροχο γκολ και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Ο Χιμένεθ προσπάθησε να βοηθήσει την ΑΕΚ, βάζοντας στο γήπεδο τον Γαλανόπουλο, με την Ένωση να μετρά 17 τελικές προσπάθειες και 10 στον στόχο, με τη συμπλήρωση 70 λεπτών. Η πίεση της ΑΕΚ καρποφόρησε στο τέλος. Στο 90΄ από ασίστ του Αραούχο ο Λιβάια διαμόρφωσε το τελικό 2-2 και έφερε την Ένωση στους 4 βαθμούς.

ΑΕΚ – Αούστρια Βιέννης 2-2 (Cosmote Sport 2)

Γκολ: 28′ Λιβάια (ΑΕΚ), 43′ Μόνσχαϊν (Αουστρία), 49′ Τατζούρι-Σράντι (Αούστρια), 90′ Λιβάια (ΑΕΚ)

Κίτρινες κάρτες: Γκάλο, Βράνιες, Λιβάια – Αμπντουλάχι

Κόκκινες κάρτες:


ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς (23′ Τζανετόπουλος – 80′ Μπακασέτας), Μπακάκης, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (53′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο, Λιβάια.

Αούστρια Βιέννης (Τόρστεν Φινκ):
Πεντζ, Μοχάμεντ, Τατζούρι-Σράντι, Αμπντουλάχι (60′ Πρόκοπ), Μόνσχαϊν (70′ Φριζενμπίχλερ), Σερμπέστ, Κλάιν, Ντε Πάουλα, Χόλτζχαουζερ, Μαρτσίνκο, Πιρές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης