Η ΑΕΚ «φόρτσαρε» στην αρχή του εντός έδρας αγώνα της με τον Πανθρακικό και έβαλε τέλος στη… σεμνή τελετή  αρκετά νωρίς.

Πιο συγκεκριμένα η Ένωση με ένα γκολ του Μπουονανότε στο 4′ και δύο του Αραβίδη στο 11′ και στο 17′ επικράτησε άνετα των Θρακιωτών κι έτσι διεύρυνε στους οκτώ βαθμούς τη διαφορά της από τον Παναθηναϊκό, γεγονός σημαντικό ενόψει της βαθμολογίας στα πλέι οφ.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον Μπακάκη τραυματία, τον Γιόχανσον στον πάγκο και τους Βάργκας, Μπαρμπόσα, Ντίντακ, Τζεμπούρ τιμωρημένους, ήταν αναμενόμενο η ΑΕΚ να παραταχθεί με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με ό,τι είχαμε συνηθίσει στις πρώτες 25 αγωνιστικές.

Με σύστημα 4-4-2, «ρόμβο» στo κέντρο και τον Ντιέγκο Μπουονανότε στη θέση που του ταιριάζει περισσότερο (πίσω από τους επιθετικούς) η Ενωση βρήκε τη φρεσκάδα που αναζητούσε και για 20-25 λεπτά έβγαλε εντυπωσιακά στοιχεία στο γήπεδο.

Στο 4΄ ο Μπουοναότε με εξαιρετική ατομική ενέργεια, «άδειασε» Μελίσση και Ποτουρίδη, εκτέλεσε τον Γιούδα και άνοιξε το σκορ. Στο 11΄ από σέντρα του Σοϊλέδη, ο Χρήστος Αραβίδης πετάχτηκε ανάμεσα στους δύο σέντερ μπακ και έγραψε το 2-0, ενώ έξι λεπτά αργότερα (17΄), ξανά ο «Αραβας» πέτυχε το τρίτο γκολ της ΑΕΚ φτάνοντας τα 9 (όσα και ο Βάργκας) στο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από αυτή την εξέλιξη, δύο τινά μπορούσαν να συμβούν: είτε οι ποδοσφαιριστές θα πήγαιναν για… ξεκούραση, είτε θα κυνηγούσαν σκορ και θέαμα. Δυστυχώς επέλεξαν το πρώτο… Λίγο ο -δεδομένος πλέον- υποβιβασμός του Πανθρακικού, λίγο οι δύο αναγκαστικές αλλαγές της ΑΕΚ, έβγαλαν εκτός ρυθμού τις ομάδες, που απλώς περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

ΑΕΚ-Πανθρακικός 3-0

Γκολ: 4′ Μπουονανότε, 11′, 17′ Αραβίδης

Κίτρινες: Κορδέρο- Λαδάκης, Μπουγαΐδης

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος (34′ λ.τ Λαμπρόπουλος), Σοϊλέδης (25′ Βασιλαντωνόπουλος), Σιμόες, Κορδέρο (85′ Πλατέλλας), Μάνταλος, Μπουονανότε, Αραβίδης, Πέκχαρτ

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου):
Γιούδας (85′ Τζελέπης), Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Ηλιάδης, Λαδάκης, Χρήστου (72′ Τσιάρας), Μπαϊκαρά, Ντιγκινί, Χασομέρης (79′ Πεταυράκης)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης