Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Αούστρια Βιέννης σε παιχνίδι για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και ο Μανόλο Χιμένεθ υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου ότι η νίκη επί της Ριέκα θα έχει αντίκρισμα με δεύτερη νίκη.

«Αν με μία νίκη πιστεύουμε πως τα έχουμε καταφέρει όλα, είναι σαν να λέμε πως έχουμε συμβιβαστεί με αυτό και δεν μπορούμε παραπάνω. Αυτό που κάναμε με τη Ριέκα θα έχει μεγαλύτερη αξία αν κάνουμε το ίδιο και αύριο. Απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση, προσπάθεια και ταπεινότητα», είπε ο Χιμένεθ και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όσο περισσότερο ξεκούραση υπάρχει θα είναι καλύτερα. Θα έχουν περάσει τέσσερις ημέρες από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Η αποκατάσταση θα είναι πλήρης. Πιο δύσκολο θα είναι το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης καθώς θα έχουν περάσει μόλις τρεις ημέρες. Το καλύτερο αναλγητικό είναι η νίκη και θα πρέπει να μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις δύο διοργανώσεις».

Σε ερώτηση για την αρχική ενδεκάδα, είπε: «Το πιο σημαντικό είναι η ξεκούραση. Όταν υπάρχουν παιχνίδια κάθε τρεις μέρες δεν μου αρέσει να κάνω σχέδια από πριν. Θα περιμένω μέχρι αύριο για να αποφασίσω».

Για το πώς μπορεί η ΑΕΚ να ανταποκριθεί σε δύο διοργανώσεις, είπε: «Δεν δέχομαι ότι υπάρχει έξτρα πίεση. Εμείς έχουμε τα πόδια μας στη γη και ακόμα και αν κερδίσαμε τον Ολυμπιακό κανείς δεν εγγυάται πως πάμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Αυτή θα ήταν έλλειψη σεβασμού προς τους άλλους αντιπάλους μας εκ των οποίων κάποιοι έχουν και μεγαλύτερο μπάτζετ. Η φιλοσοφία της ΑΕΚ είναι να δίνουμε τη μάχη και να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Ούτε είμαστε καταπληκτικοί ούτε θα γίνουμε κακοί αν χάσουμε κάποια στιγμή. Έχουμε την υποχρέωση να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον δεν έχει σημασία το ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά το αυριανό. Μετά θα μπορούμε να σκεφτούμε το επόμενο. Δεν μου αρέσει η υπερβολή, αλλά ούτε η ηττοπάθεια. Μου αρέσει η δουλειά και αυτό είναι που απαιτώ από τους ποδοσφαιριστές μου. Είμαστε χαρούμενοι με τον τρόπο που παίζουμε και μακάρι να το διατηρήσουμε και στη συνέχεια, όμως πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα θέλει να μας σταματήσει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης