Ο νέος αθλητικός δικαστής Χριστόφορος Μάρκου αποφάσισε να επιβάλλει στην ΑΕΚ ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών, τιμωρία της έδρας για δύο αγωνιστικές και πρόστιμο 73.250 ευρώ εξαντλώντας όλα τα περιθώρια αυστηρότητας για τα επεισόδια που έγιναν εκτός γηπέδου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Θυμίζουμε ότι η Ένωση απολογήθηκε σήμερα και η απόφαση πάρθηκε σε χρόνο ρεκόρ, καθώς η ανακοίνωση της… λαιμητόμου ήρθε μετά από 90 λεπτά, ενώ ο αθλητικός δικαστής απέρριψε το αίτημα για κατάθεση υπομνήματος, όπως είχε ζητήσει ο νομικός εκπρόσωπος της Ένωσης, Μηνά Λυσσάνδρου! Οι αντιδράσεις στο άκουσμα της απόφασης της έδρας είναι -όπως αναμενόταν- έντονες, ενώ εγείρονται πλήθος ερωτημάτων για το σκεπτικό της απόφασης, καθώς η ίδια επιτροπή δεν είχε θεωρήσει «βιαιοπραγία» την εκτόξευση της φονικής φωτοβολίδας ευθείας βολής στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, η φωτοβολίδα που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των φιλάθλων πριν από λίγες εβδομάδες είχε χρεωθεί με μόλις… 20.750 ευρώ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ, σε ένα κατά γενική ομολογία «ήσυχο» ντέρμπι, έγιναν μεν στον προαύλιο χώρο του σταδίου, ωστόσο το ντέρμπι δεν διεκόπη και συνεχίστηκε κανονικά μέχρι την ολοκλήρωσή του, ενώ δεν καταγράφηκαν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές.

Ακόμα ένα γεγονός που αφήνει «σκιές» για την απόφαση καρατόμησης της ΑΕΚ, είναι και η απόφαση κατά του ΠΑΟΚ για επεισόδια με ρίψεις μολότοφ έξω από την Τούμπα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά»… καθάρισε με πρόστιμο 15.000 ευρώ, ενώ καταγράφηκαν και τραυματίες και υλικές ζημιές. Μάλιστα, τυλίχτηκε στις φλόγες μια αστυνομική κλούβα, αλλά και μιας καντίνας. Η ΑΕΚ έθιξε το ζήτημα της ποινής για τα παρατράγουδα στο ΠΑΟΚ-Άρης, ωστόσο έλαβε την απάντηση ότι… πρόκειται για διαφορετικές επιτροπές!

Όπως γίνεται αντιληπτό για μία ακόμα φορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο τίθεται ζήτημα διαφάνειας και κανόνων, καθώς οι αρμόδιοι δικαστές και εισαγγελείς αποδεικνύεται ότι αποφασίζουν κατά το δοκούν και τιμωρούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΚ θα καταθέσει έφεση στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ με την ελπίδα να εφαρμοστεί ο κανονισμός που ξεχωρίζει τις ρίψεις αντικειμένων από τις βιαιοπραγίες ιδίως όταν δεν υπάρχουν τραυματισμοί και υλικές ζημιές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης