Η ΑΕΚ δεν «επαναπαύτηκε» ούτε από το υπέρ της 4-1 του πρώτου προημιτελικού με τον Ηρακλή και, επικρατώντας την Πέμπτη με 1-0 του «γηραιού» στο «Καυτανζόγλειο», προκρίθηκε με δύο νίκες στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, διευρύνοντας το απόλυτο νικών της μέσα στο 2016 στους εννέα αγώνες.

Το γκολ που έκρινε τον αποψινό επαναληπτικό το σημείωσε ο Μάνταλος στο 50ο λεπτό του ματς.

Από ένα απρόοπτο… έτυχε στις δύο ομάδες στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Μόλις στο 2΄ ο Σοϊλέδης υπέστη τράβηγμα και αντικαταστάθηκε από τον Γκάλο ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά αριστερά, ενώ στο 14΄ τραυματίστηκε ο Χουάντερσον κι έτσι κάτω από τα δοκάρια του «Γηραιού» βρέθηκε ο Περνίς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το σκορ (4-1) του πρώτου αγώνα να μην αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για την πρόκριση της ΑΕΚ το ενδιαφέρον μοιραία εστιάστηκε στους δύο νεοαποκτηθέντες της Ένωσης.

Ο Μπρούνο Ζουκουλίνι ως βασικός «αντι-Γιόχανσον» -αφού ο Σουηδός πρέπει σε κάποια στιγμή να ξεκουραστεί- τα πήγε αρκετά καλά.

Εκανε μια εξαιρετική κούρσα στο 35΄ που τον έφερε μόνο προ του Περνίς ο οποίος απέκρουσε, ενώ γενικα ήταν μέσα στο «πνεύμα» της ομάδας, γεγονός ενθαρρυντικό για έναν παίκτη με ελάχιστη συμμετοχή στη φετινή σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ζουκουλίνι έφυγε από το ματς στο 68΄, ακριβώς τη στιγμή που μπήκε ο Τσέχος Τόμας Πέκχαρτ, ο οποίος είχε λίγες επαφές στο διάστημα που αγωνίστηκε και δεν πρόλαβε να δείξει κάτι ιδιαιτερο.

Το σκορ άνοιξε στο 50΄ με τους Μπουονανότε, Τζεμπούρ, Μάνταλο να… κρύβουν τη μπάλα και τον αρχηγό να τη στέλνει στα δίχτυα.

Νωρίτερα ο Τσιλιανίδης αστόχησε σε τετ-α-τετ αφού ο Λαμπρόπουλος τον είχε αναγκάσει να χάσει την ισορροπία του (υποψία πέναλτι η φάση), ενώ στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν, απείλησαν κυρίως με μακρινά σουτ, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία, ακόμα και με τις εμπνευσμένες προσπάθειες του Απόστολου Βέλλιου.

Ετσι, η ΑΕΚ έκανε το δικό της παιχνίδι, διαφυλάσσοντας το υπέρ της σκορ, για… ψυχολογικούς λόγους.

Το σερί δεν διεκόπη ούτε σήμερα και πλέον στο πρόγραμμα υπάρχει ο αγώνας πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο (Κυριακή) και ο στόχος της 10ης διαδοχικής νίκης. Οσο για το κύπελλο Ελλάδας, η ομάδα του Πογέτ συμπλήρωσε 7 νίκες σε ισάριθμους αγώνες με συντελεστή τερμάτων 20-1!

Κίτρινες: Ζουκουλίνι

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος):
Χουάντερσον (15′ λ.τ Περνίς), Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης (68′ Πασάς), Μπουλούτ (77′ Λουκίνας), Τσιλιανίδης, Κυριακίδης, Βέλλιος.

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ):
Μπαρόχα, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης (4′ λ.τ Γκάλο), Σιμόες, Ζουκουλίνι (67′ Κορδέρο), Μάνταλος, Πλατέλλας (67′ Πέκχαρτ), Μπουονανότε, Τζεμπούρ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης