Στο παιχνίδι της πρεμιέρας του ισπανικού πρωταθλήματος ανάμεσα στη Βαλένθια και τη Λας Πάλμας η ομάδα από τα Κανάρια νησιά επικράτησε μέσα στο «Μεστάγια» με 4-2 και έβγαλε στον… αφρό όλα τα προβλήματα και τις ανορθογραφίες των «νυχτερίδων».

Το κυριότερο από αυτά αφορά στην ιδιαίτερη θέση του τερματοφύλακα. Την θέση όπου όλα ξεκινούν και όλα τελειώνουν. Ο Μάτι Ράιαν ήταν ο χειρότερος παίκτης του αγώνα και δεν μπόρεσε να βοηθήσει ούτε στο ελάχιστο το συγκρότημα του Πάκο Αγιεστάραν, καθώς δέχθηκε τέσσερα γκολ, όταν η Λας Πάλμας, χωρίς να έχει την κατοχή της μπάλας και χωρίς να πιέζει, ολοκλήρωσε το ματς με πέντε τελικές προς τον στόχο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 24χρονος Αυστραλός κίπερ, που μετακόμισε πέρσι στη Βαλένθια από την Κλαμπ Μπριζ του Βελγίου, υπογράφοντας συμβόλαιο έξι ετών, προβλημάτισε ιδιαίτερα με την εμφάνισή του, καθώς δέχθηκε δύο γκολ στην απέναντι γωνία με κεφαλιές, ενώ νικήθηκε σε ένα τετ-α-τετ και από το σημείο του πέναλτι. Η αδυναμία της Βαλένθια στο σημείο «κλειδί» αναμένεται να επηρεάσει και να υπερκεράσει το επιθετικό ταλέντο των Πάκο Αλκάθερ, Σάντι Μίνα (που σκόραρε δύο φορές κόντρα στη Λας Πάλμας) και Νάνι (που αποκτήθηκε φέτος) και να στοιχίσει βαθμούς, αδικώντας αισθητά τις «νυχτερίδες» στον βαθμολογικό πίνακα.

(Βαλένθια – Λας Πάλμας 2-4)

Πίσω από τον βασικό Ράιαν, υπάρχουν οι Ντιέγκο Άλβες (31 ετών, Βραζιλία) και Χάιμε Ντομένεκ Σάντσεθ (25 ετών, Ισπανία) που επίσης δεν γεμίζουν το… μάτι. Ειδικά, όταν αναφερόμαστε σε μία ομάδα όπως η Βαλένθια, που στο άκουσμά της ο κάθε φίλαθλος σκέφτεται αμέσως τον μεγάλο Σαντιάγκο Κανιθάρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βαλένθια έχει βάλει φέτος στα ταμεία της πάνω από 45 εκατομμύρια ευρώ, κυρίως από την παραχώρηση του Αντρέ Γκόμες στην Μπαρτσελόνα, έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ και έχει αποκτήσει τέσσερις παίκτες δαπανώντας συνολικά 10 εκατομμύρια ευρώ. Με δεδομένο ότι πλησιάζουμε στο τέλος της μετεγγραφικής περιόδου είναι αμφίβολο αν οι Βαλενθιάνοι προλαβαίνουν να βρουν έναν κίπερ που θα φέρει σιγουριά και ασφάλεια και όλα δείχνουν πως θα βάλουν στοίχημα να βγει σε… καλό το πρότζεκτ Μάτι Ράιαν.

(Ο Μάτι Ράιαν)

(O Σαντιάγκο Κανιθάρες)

Αν βγει η Βαλένθια θα σταθεί τυχερή και θα μπορέσει να ορθοποδήσει στην Πριμέρα, αναζητώντας λίγη από την δόξα του παρελθόντος όπου με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ στον πάγκο έπαιξε δύο φορές στον τελικό του Champions League κερδίζοντας φίλους από όλο τον κόσμο.

(O χαμένος τελικός απέναντι στη Μπάγερν)

Αν δεν βγει όμως θα αναφερόμαστε σε έναν Αυστραλό, έναν Βραζιλιάνο και έναν Ισπανό, με την τριάδα των τερματοφυλάκων να μοιάζει το… ανέκδοτο της σεζόν 2016-17. Για να μην αδικούμε όμως μόνο τον Ράιαν κάτω του μετρίου ήταν και η αμυντική τετράδα των Χοσέ Λουίς Γκάγια, Αϊμέν Αμπντενούρ, Ρούμπεν Βέζο και Μάρτιν Μοντόγια (αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα), ενώ δεν βοήθησε ούτε ο Σκόντραν Μουστάφι, που μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο.

Όπως είναι φυσικό οι φίλοι της Βαλένθια αποδοκίμασαν τους παίκτες στο τέλος του αγώνα με την Λας Πάλμας. Και πως να μην το κάνουν όταν θυμούνται ακόμα τους Κανιθάρες, Ανγκλομά, Τζούκιτς, Πελεγκρίνο, Φαρινός, Μεντιέτα, Κίλι Γκονζάλες, Ανγκούλο, Κλαούντιο Λόπεζ, Αγιάλα, Μπαράχα, Αϊμάρ και Κάριου να δοξάζουν την ομάδα και ας έχασαν τους τελικούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης