Είναι ένα ματς διαφορετικό. Ίσως από τα πιο σημαντικά που έχει να δώσει η ΑΕΚ στη φετινή σεζόν. Και ας μην δίνει βαθμούς και ας μην είναι στο επίσημο πρόγραμμά της. Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει μια παγκόσμια πρωταθλήτρια, την εθνική ομάδα Αστέγων, που κατέκτησε τον τίτλο στη διοργάνωση της Χιλής,  στο Ολυμπιακό Στάδιο, την Τρίτη στις 29 Δεκεμβρίου.

Η ΑΕΚ περιμένει τον κόσμο στις εξέδρες, η είσοδος θα είναι δωρεάν και οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις προκειμένου να έχει επιτυχία η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι ένα παιχνίδι, άλλωστε, που όπως επισημαίνουν από την ΑΕΚ: «Θα αναδείξει ως μεγάλο νικητή τον αγώνα όλων μας εναντίον της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και θα αναδείξει τη μεγάλη κοινωνική διάσταση του ποδοσφαίρου».

Τη Δευτέρα (14/12), Χρήστος Αραβίδης και Ντιέγκο Μπουονανότε φόρεσαν τα γιλέκα των παιδιών που μοιράζουν το περιοδικό Σχεδία, έπαιξαν μπάλα με τέσσερις από τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας Αστέγων και συμμετείχαν στα γυρίσματα του σποτ για το φιλικό εναντίον της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

«Γκολ στη φτώχεια, με την Εθνική Αστέγων και τη Σχεδία να δείχνουν το δρόμο της επανένταξης και τη αλληλεγγύης. Όταν μάθαμε γι’ αυτή την πρωτοβουλία, η είδηση δεν μας άφησε ασυγκίνητους. Μαζί με την Εθνική Αστέγων, με την ΑΕΚ και με το ΟΑΚΑ, διοργανώνουμε έναν αγώνα αλληλεγγύης με ελεύθερη είσοδο. Καλώ όλους όσοι είναι στην Αθήνα εκείνη τη μέρα, να πάρουν τα παιδιά τους και να έρθουν. Θα τους μείνει αξέχαστο» είπε ο ο Αντιπεριφερειαρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχηγός της ΑΕΚ, Χρήστος Αραβίδης, δήλωσε: «Θα μπορούσα να χαρίσω πολλά από τα γκολ που έχω πετύχει στην καριέρα μου, αν κάποιος μου υποσχόταν ότι θα έδινα λύση στα προβλήματα αυτών των ανθρώπων. Προς το παρόν, το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να συμμετάσχω σε αυτό το φιλικό. Στην εποχή που ζούμε, είναι ανάγκη να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες και συνανθρώπους που δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες με εμάς».

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης