Η Ρεάλ Μαδρίτης για 11η σερί χρονιά είναι στην κορυφή της λίστας  με τις πλουσιότερες ποδοσφαιρικές ομάδες στον κόσμο.  Η πρώτη δεκάδα παραμένει σταθερή , χωρίς new entries αυτή τη χρονιά αλλά με αλλαγές στην κατάταξη για έξι συλλόγους από την προηγούμενη σεζόν ( 2013-14).

Οι «μερένχες» βρίσκονται στην πρώτη θέση της κατάταξης αφήνοντας πίσω για πολύ λίγο τη Μπαρτσελόνα, και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτετ. Την τετράδα για πρώτη φορά συμπληρώνει η Παρί Σεν Ζερμέν, που είναι και η μοναδική Γαλλική ομάδα στη λίστα, αφήνοντας στην πέμπτη θέση την Μπάγερν Μονάχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Μαδριλένοι «έκλεισαν» με έσοδα την σεζόν 2014-15 να φτάνουν τα 577 εκατ. ευρώ, ενώ ακολουθεί η Μπαρτσελόνα με 560,8 εκατ. ευρώ. Στην τρίτη θέση για αλλη μια χρονιά είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτετ με 519,5 εκατ. ευρώ.

Για πρώτη φορά  στη λίστα της «Deloitte», η Παρί Σεν Ζερμαίν περνάει στην τέταρτη θέση με έσοδα 480,8 εκατ. ευρώ αφήνοντας την Μπάγερν στην 5η θέση- για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια- με έσοδα 474 εκατ. ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι στη λίστα δεν συμπεριλαμβάνονται τα χρέη της κάθε ομάδας παρά μόνο τα κέρδη από τις εμπορικές συμφωνίες, ενώ 17 στις πρώτες 30 ομάδες είναι της Premier League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν τα έσοδα από τις δραστηριότητες των συλλόγων στα social media. Εδώ πρώτη περνάει η Μπαρτσελόνα που από όσο φαίνεται από τους followers και τα like τους αγαπούν τον Μέσι και την παρέα του.

Η ετήσια έκθεση της Deloitte συνέλεξε τα στοιχεία από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Τα έσοδα για το top-20 παρουσίασαν αύξηση την περασμένη σεζόν 8% και έφτασαν τα 6,6 δις ευρώ.

Eπιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης