Υψηλή τεχνική κατάρτιση, ποδοσφαιρική ευφυΐα και παιδεία, σε συνδυασμό με λάτιν ταπεραμέντο. Αυτός είναι ο «υδραυλικός» Χουάν Πάμπλο Ανόρ Ακόστα ή κατά κόσμον Χουάνπι. Ο 22χρονος Βενεζουελάνος επιτελικός μέσος, αφού… χόρεψε την άμυνα της Αργεντινής, με μία «κανονιά» έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Ρομέρο τα ξημερώματα της Τετάρτης (7/9) και άνοιξε το σκορ στο ισόπαλο 2-2 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Είναι γεννημένος στις 24 Ιανουαρίου του 1994 στο Καράκας της Βενεζουέλας, από το οποίο αποχώρησε σε νεαρή ηλικία για να μάθει τα μυστικά της μπάλα στην ποδοσφαιρική σχολή της Μάλαγα, στην Ισπανία, στην οποία και ανήκει από το 2009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προερχόμενος από ποδοσφαιρική οικογένεια (σ.σ. τόσο ο πατέρας του όσο και ο αδερφός του είναι ποδοσφαιριστές), ο Χουάνπι μπήκε αρχικά στις ακαδημίες της Λογιόλα, ομάδα της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας, ενώ μετά από τρία χρόνια μετακόμισε στην Καράκας.

Το ποδοσφαιρικό του ταλέντο δεν μπορούσε να μείνει κρυμμένο και στα 15 του χρόνια έκανε το μεγάλο βήμα, περνώντας τον Ατλαντικό για να εξελίξει την τεχνική του σε ρυθμούς… Πριμέρα Ντιβιζιόν. Μετά από αρκετές σεζόν στα τμήματα υποδομών τη σεζόν 2013-14 προωθήθηκε στην Μάλαγα Β και έπαιξε βασικός στην ομάδα, που αγωνιζόταν στην τέταρτη κατηγορία της Ισπανίας.

Το ντεμπούτο του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν καταγράφηκε στις 29 Αυγούστου 2014, όταν ο 20χρονος Χουάνπι αντικατέστησε τον Λουίς Αλμπέρτο στο 75’, στην ήττα της Μάλαγα με 3-0 από την Βαλένθια. Στις 19 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2018 και σκόραρε για πρώτη φορά στην «La Liga» στις 6 Ιανουαρίου 2016 στο ματς απέναντι στην Λεβάντε για το Κόπα Ντελ Ρέι. Στο πρωτάθλημα βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στο ματς με την Μπαρτσελόνα, όπου η Μάλαγα ηττήθηκε τελικά στο «Ροσαλέδα» με 2-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέτος απαλλάχθηκε από το νούμερο «28» και πλέον είναι το «10» το καλό της Μάλαγα! Ήδη στις πρώτες δύο αγωνιστικές της Πριμέρα πέτυχε το πρώτο του γκολ για τη σεζόν 2016-17, στο 1-1 με την Οσασούνα, παίζοντας βασικός. Συνολικά με την Μάλαγα έχει 42 συμμετοχές με απολογισμό 6 γκολ.

Με την Βενεζουέλα μετρά 9 συμμετοχές, ενώ το γκολ απέναντι στην Αργεντινή ήταν το παρθενικό του!



Διαβάστε επίσης:


Ενές Ουνάλ: Το next big thing του τουρκικού ποδοσφαίρου
, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016, 15:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης