Αν η άμυνα της Αυστραλίας ήταν τόσο επίμονη όσο και ο προπονητής της Άγγελος Ποστέκογλου, οι Socceroos θα κρατούσαν από καιρό ένα εισιτήριο για μια τέταρτη διαδοχική εμφάνιση στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο 52χρονος προπονητής ήρθε αντιμέτωπος με τα ΜΜΕ για πρώτη φορά μετά τις αναφορές, ότι θα αποχωρήσει τον επόμενο μήνα, ανεξάρτητα από το αν η ομάδα του προκριθεί στη Ρωσία. Σε μια συνέντευξη Τύπου, για τους καθοριστικούς αγώνες play-off με την Ονδούρα, ο Ποστέκογλου όρθωσε ένα φράγμα μπροστά στις ερωτήσεις για το μέλλον του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να προκριθούμε. Αυτό είναι το θέμα για εμάς. Όλη μου η ενέργειά μου είναι προκειμένου να εξασφαλίσουμε την πρόκριση για ένα τέταρτο διαδοχικό Παγκόσμιο Κύπελλο. Τίποτα πέρα από αυτό δεν είναι σημαντικό για μένα» είπε, ενώ αρνήθηκε να μιλήσει «υποθετικά», επαναλαμβάνοντας ότι η μόνη βεβαιότητα για τη θέση του είναι ότι θα φύγει εάν η Αυστραλία δεν καταφέρει να νικήσει την Ονδούρα.

«Αν δεν προκριθούμε, το μέλλον μου είναι βέβαιο» τόνισε. «Το συμβόλαιό μου δεν θα διαρκέσει μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο» πρόσθεσε.

Η Αυστραλία κατάφερε να φτάσει σε αυτό το διηπειρωτικό play-off, αποκλείοντας προηγουμένως τη Συρία με ένα συνολικό σκορ 3-2. Ο Ποστέκογλου υποστήριξε ότι η κριτική από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν τον έβλαψε, έστω κι αν μερικά από αυτά του υπενθύμισαν τον ρατσισμό που βίωσε νωρίτερα στη ζωή του ως παιδί μετανάστη από την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με έγραψαν “Con Postecoglou” επειδή Con και Ange είναι προφανώς εύκολο να παρερμηνευτεί, είναι και τα δύο εθνικά ονόματα» σημείωσε. «Ήταν το επώνυμό μου στριμωγμένο σε πρωτοσέλιδα με πραγματικά έξυπνο και αστείο τρόπο, που με πήγε πίσω στις ημέρες του σχολείου μου. Με είπαν εγωκεντρικό, εγωιστή, με κάλεσαν να παραιτηθώ, αλλά είμαι ακόμα εδώ και δεν θα αλλάξω να είμαι αυτός που είμαι και τι πιστεύω. Δεν με βλάπτει η κριτική. Έτσι θέλουν να με καθορίζουν αυτήν τη στιγμή μετά από 30 χρόνια ποδοσφαίρου σε αυτήν τη χώρα. Αν αρχίσω να αλλάζω τον τρόπο που σκέπτομαι μετά από αυτά τα πράγματα, τότε θα αμαυρώσω την κληρονομιά μου» πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης