Ο Λεβαδειακός έσπασε το ρόδι στο φετινό πρωτάθλημα της Super League, παίρνοντας βαθμολογική ανάσα.

Οι Βοιωτοί, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου επιβλήθηκαν με 2-1 σκορ της Κέρκυρας, χάρη σε τέρματα των Τόνι Σίλβα (20′) και Μάντζιου (30′).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ με το οποίο μείωσαν οι Φαίακες στο 89′ το σημείωσε ο Αρναρέλης στο 89ο λεπτό.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δύο λάθη των φιλοξενούμενων ήταν αυτά που ουσιαστικά καθόρισαν την έκβαση της αναμέτρησης, καθώς έδωσαν προβάδισμα ασφαλείας στον Λεβαδειακό από το πρώτο ημίωρο.

Στο 20΄ ο Βενέτης γύρισε τη μπάλα προς τον Κουτζαβασίλη, όμως ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας γλίστρησε και ο Τόνι Σίλβα είχε εύκολο έργο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ντιμιτρόβσκι στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα πάνω στον Μάντζιο, ο οποίος «έγραψε» το 2-0. Οι «Φαίακες» θα μπορούσαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι στο 34΄, όμως η κοντινή κεφαλιά του Τουράμ έφυγε άουτ, όπως και το σουτ του ίδιου παίκτη στο 39΄.

Στο β΄ ημίχρονο, αν και θα περίμενε κανείς την Κέρκυρα πιο επιθετική, ήταν ο Λεβαδειακός αυτός που απείλησε με δύο σουτ του Γιακουμάκη (στο 56΄ απέκρουσε ο Κουτζαβασίλης, στο 62΄ η μπάλα πέρασε άουτ) κι ένα ακόμη του Μιλιάζες στο 66΄ (άουτ).

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα καλό σουτ του Γεωργίου στο 67΄, που έφυγε ελάχιστα έξω, ενώ στο 79΄ ο Τουράμ νίκησε μεν τον Μοσχονά, όμως ο Μεντί πρόλαβε πάνω στη γραμμή να διώξει τη μπάλα.

Στα τελευταία λεπτά ο Λεβαδειακός κλείστηκε στα καρέ του και παραλίγο να το πληρώσει. Στο 89΄ ο Μοσχονάς απέκρουσε προσωρινά το σουτ του Τουράμ, αλλά στη συνέχεια ο Βενέτης γύρισε στον Αρναρέλη κι αυτός από κοντά μείωσε.

Στην εκπνοή της αναμέτρησης το απευθείας φάουλ του Τουράμ απέκρουσε ο Μοσχονάς με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού και οι Βοιωτοί κράτησαν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Κίτρινες: Μάντζιος, Μουλόπουλος, Μοσχονάς – Ζορμπάς, Ντουάλα, Ανδρεόπουλος, Βενέτης, Γκόμες

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ράτκο Ντόστανιτς):
Μοσχονάς, Μιλιάζες, Μουλόπουλος, Ουόν, Μεντί, Μαχαίρας, Γιακουμάκης, Μάντζιος, Ζεζίνιο (85΄ Καραμπουέ), Κουλιμπαλί (68΄ Καλτσάς), Τόνι Σίλβα (73΄ Μπελγκαζουανί)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ντιμιτρόβσκι (74΄ Ανδρεόπουλος), Βενέτης, Γεωργίου, Ζορμπάς (60΄ Αρναρέλης), Γκόμες, Ντουάλα, Σιόντης, Επστάιν, Ντιόγκο (60΄ Κόντος), Τουράμ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης