Στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League θα… παιχτεί σήμερα στις 16.00 το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, που δεν ξεκίνησε ποτέ την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα, λόγω του τραυματισμού του Όσκαρ Γκαρθία.

Ως γνωστόν ο αθλητικός δικαστής κάλεσε σε απολογία την ομάδα της Θεσσαλονίκης με βάση το άρθρο 15, παράγραφος 3, εδάφιο (ε) του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, που αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εάν από την ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από έξι χιλιάδες ευρώ (6.000) έως ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000). Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τρείς (3) αγωνιστικές».

Επίσης, η κλήση σε απολογία επικαλείται το άρθρο 21, παράγραφος 3 του ΚΑΠ, που προβλέπει μηδενισμό για την ομάδα που κρίνεται υπαίτια για τη μη διεξαγωγή (ή τη διακοπή) ενός αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης