Στην αποκάλυψη ότι επιθυμία του αν είναι επαναπατριστεί και να κλείσει την καριέρα του στην Γκέτεμποργκ προχώρησε ο Μάρκους Μπεργκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Aftonbladet», στην οποία μεταξύ άλλων δήλωσε χαρούμενος που ανήκει στον Παναθηναϊκό.

«Το όνειρο μου είναι να επιστρέψω σπίτι και να παίξω ξανά κάποια στιγμή στην Γκέτεμποργκ. Είναι δύσκολο, δεν έχω ακόμα πολλά χρόνια καριέρας. Αλλά ελπίζω ότι έχω ακόμα πέντε χρόνια. Νιώθω τόσο καλά και τόσο άνετα εδώ (σ.σ. στον Παναθηναϊκό) που μπορώ να το συγκρίνω μόνο με την Γκέτεμποργκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμείς οι παίκτες που μεγαλώσαμε στην Γκέτεμποργκ και φύγαμε στο εξωτερικό συναντιόμαστε, μιλάμε στο τηλέφωνο και έχουμε επαφές κι από την εθνική ομάδα και έχουμε συζητήσει να κλείσουμε τις καριέρες μας μαζί στην Γκέτεμποργκ. Αλλά τώρα, δεν έχω καμία σκέψη για να επιστρέψω σπίτι.

Δεν έχω υπογράψει ακόμα το νέο συμβόλαιο, αλλά όλοι ξέρουμε πόσο καλά είμαι εδώ και πόσο αρέσει στην οικογένεια μου, αν και ήμουν ανοιχτός για να ακούσω κι άλλες ομάδες. Αλλά για να κλείσω την καριέρα μου εδώ, χρειάζεται κάτι πραγματικά καλό, τόσο σε επίπεδο ποδοσφαίρου, όσο και σε σε οικονομικό επίπεδο», δήλωσε αρχικά ο Μπεργκ.

Για τις συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό για νέο συμβόλαιο: «Οι συζητήσεις έχουν αρχίσει εδώ και λίγο καιρό. Ο προπονητής θέλει πολύ να υπογράψω νέο συμβόλαιο μαζί με την ομάδα, αν και έχω ακόμα δύο χρόνια να μένουν στο τρέχον συμβόλαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν μπορώ να σχολιάσω οποιοδήποτε αριθμό. Ο ατζέντης μου θα έρθει εδώ κατά την διάρκεια της εβδομάδας και θα ολοκληρώσει τα τελευταία κομμάτια».

Για το πόσο στενά βλέπει την Γκέτεμποργκ: «Έχω κολλήσει μαζί της. Ξέρω ότι έχει ένα σημαντικό ματς με την Χάκεν».

Για το ποιος θα το καθορίσει: «Ο Μπιέρσμιρ. Αλλά ξέρω ότι δύσκολα θα σκοράρει (γέλια)».

Για το πώς νιώθει που έχει πετύχει επτά γκολ στα τελευταία επτά παιχνίδια:
«Είναι δύσκολο να απαντήσω. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να προετοιμάζεσαι όσο το δυνατόν καλύτερα για να έχεις τους αριθμούς με το μέρος σου. Είχα σύντομες διακοπές μετά το Euro. επειδή είχαμε σημαντικά παιχνίδια για το Europa League με τον Παναθηναϊκός. Είμαι πολύ προσεκτικός σε ότι αφορά την προπόνηση μου, την αποκατάσταση μου και την ξεκούραση».

Για το πως καταφέρνει να ταιριάζει το παζλ της ζωής σου με τρία μικρά παιδιά (Τζόλι 5, Λέονελ 4, Ματέο δύο εβδομάδες): «Η γυναίκα μου η Ζόζεφιν τα κάνει όλα απίστευτα τέλεια και παίρνει μεγάλες ευθύνες. Τέτοια πράγματα είναι πραγματικά σημαντικά. Το να έχω την κατανόηση και την δύναμη της είναι πολύ σημαντικό για μένα ώστε να μπορώ να λειτουργώ ως ποδοσφαιριστής. Παίρνω κι εγώ τις ευθύνες μου και προσπαθώ να δίνω όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στα παιδιά, όταν είμαι σπίτι».

Για τη χαρά της κόρης του που περπάτησε στον αγωνιστικό χώρο μετά τη νίκη επί του ΠΑΣ:
«Ναι! Μετά μου είπε ότι αποφάσισε πως κι αυτή θα γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής! Το είπε τόσο σε μένα όσο και στους συμπαίκτες μου με μεγάλη χαρά!».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης