Με ένα σπουδαίο «διπλό» αποχαιρέτησε την Πέμπτη ο ΠΑΟΚ το Europa League.

Ο Μακ με το γκολ του στο 34o λεπτό άλωσε το Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ

Οι Θεσσαλονικείς, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων, πέτυχαν μία σημαντική νίκη γοήτρου με 1-0 επί της Ντόρτμουντ, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τις φετινές ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, δεδομένου ότι έχουν αποκλειστεί από την επόμενη φάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ που έκρινε το ματς και χάρισε το «τρίποντο» στον δικέφαλο του Βορρά το πέτυχε o Μακ στο 34′.

Οι Βεστφαλοί, που τερμάτισαν δεύτεροι στον όμιλο τους και θα είναι εκ των υποψηφίων αντιπάλων του Ολυμπιακού, είχαν δύο δοκάρια στο ματς σε προσπάθειες των Ρόις και Ομπαμεγιάνγκ.

Η Ντόρτμουντ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, δείχοντας τις άγριες -επιθετικές- ορέξεις της και είχε την πρώτη της ευκαιρία στο ματς στο 10′ με σουτ του Παρκ, που απομακρύνθηκε σε κόρνερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 17′ πολύ δυνατό σουτ του Ρόϊς απέκρουσε με το σώμα ο Τζιόλης, σώζοντας τον ΠΑΟΚ, ο οποίος παρατάχθηκε στη Βεστφαλία με ένα καθαρό 5-3-2, προσπαθώντας να κρατήσει μακριά από τα καρέ του τους γηπεδούχους.

Βέβαια όταν ο αντίπαλός σου είναι η ισχυρή Ντόρτμουντ αυτό είναι αρκετά δύσκολο να το καταφέρεις στο ακέραιο, κι έτσι οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη 1-2 μικρές ευκαιρίες έως το 26 όταν από φάουλ του Κάτσε ο Τζαβέλλας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των κιτρινόμαυρων, βλέποντας πάντως τον επόπτη να ακυρώνει έγκαιρα το γκολ ως οφσάιντ.

Ο ΠΑΟΚ παρά την πίεση των Γερμανών δεν κατέθεσε τα όπλα και κόντρα στη ροή του αγώνα κατάφερε να ανοίξει τελικά το σκορ στο 33ο λεπτό. Σκόρερ του δικεφάλου ήταν ο Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος μετά από έξυπνη ασίστ του Μυστακίδη, έγινε αποδέκτης της μπάλας και με ψύχραιμο πλασέ παραβίασε την εστία της Ντόρτμουντ, βάζοντας… φωτιά στην κερκίδα των 3500 περίπου φίλων του ΠΑΟΚ.

Στο 42′ και στο 43′ ο Γιαννουζάϊ «φλέρταρε» δις με το 1-1, ωστόσο δεν βρήκε στόχο για την Ντόρτμουντ, η οποία έφτασε πιο κοντά στην ισοφάριση με ένα σουτ του Ρόις που προσέκρουσε στο δοκάρι του Γλύκου.

Στην επανάληψη η Μπορούσια άλλαξε την μορφή και το σχήμα της και με την είσοδο των Μιχταριάν και Βάϊγκλ έγινε ακόμα επιθετικότερη.

Στο 46′ ο Μιχταριάν από το σημείο του πέναλτι έκανε το σουτ αλλά ο Γλύκος κράτησε ανέπαφη την εστία του, όπως συνέβη και στη φάση του 52ου λεπτού, όταν ο Γκίνερ έπιασε κεφαλιά από καλή θέση, βλέποντας κι αυτός τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να αποκρούει εντυπωσιακά.

Η Ντόρτμουντ συνέχισε να έχει τα ηνία, προσπαθώντας να φέρει το ματς στα ίσα, ενώ στο 66’ ο Τούφελ έπαιξε το τελευταίο του χαρτί στο ματς, περνώντας στον αγώνα τον εκτελεστή του Ομπαμεγιάνγκ, τον γκολτζή που στα 15 παιχνίδια του Γερμανικού πρωταθλήματος πέτυχε 17 γκολ.

Πάντως ο ΠΑΟΚ παίζοντας πολύ καλά στα μετόπισθεν κινδύνεψε ελάχιστα, με τον Τούντορ στο 71’ να αποσύρει τον Μπερμπάτοφ για να ενισχύσει την μεσαία γραμμή με την προσθήκη του Σάμπο.

Βέβαια στο 76′ οι γηπεδούχοι είχαν και δεύτερο δοκάρι αυτή τη φορά με τον Ομπαμεγιάνγκ, ενώ λίγο αργότερα στο 84′ ο Μιχταριάν έπιασε κοντινό σουτ αλλά και πάλι ο Γλύκος επενέβη εκ νέου σωτήρια.

Ο ΠΑΟΚ ως το τέλος του αγώνα γνώρισε μεγάλη πίεση από μια ομάδα με τεράστιες δυνατότητες και μεγάλο μπάτζετ.

Πάντως με άψογη αμυντική λειτουργία, εξαιρετική τακτική και σοβαρό και μετρημένο παιχνίδι από όλους τους παίκτες του κατάφερε να φύγει με ένα σπουδαίο «διπλό», το οποίο οφείλει εν πολλοίς στον Γλύκο, που ήταν κυριολεκτικά «φύλακας άγγελος» για την εστία του.

Ντόρτμουντ-ΠΑΟΚ 0-1

Γκολ: 34′ Μακ (ΠΑΟΚ)

Kίτρινες: Γιανουζάι- Κωνσταντινίδης

Δοκάρια: 76′ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Βαϊντενφέλερ, Γκίντερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Παρκ, Στένζελ, Μπέντερ (46′ Βιγκλ), Καγκάβα (66′ Ομπαμεγιάνγκ), Ρόις (46′ Μχιταριάν), Γιανουζάι, Ράμος

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ):
Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς,Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Μυστακίδης (78′ Ροντρίγκες), Τζιόλης, Κάτσε, Τσίμιροτ, Μακ (66′ Λέοβατς) και Μπερμπάτοφ (71′ Σάμπο),



Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης