Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον Άγιαξ στην Τούμπα και δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση για τα πλέι οφ του Champions League. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς προηγήθηκε με 1-0 στο 4’ χάρη σε γκολ του Κλάους Αθανασιάδη, όμως στη συνέχεια οι Ολλανδοί ισοφάρισαν με ένα αυστηρό πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ στο 45’ ο Κλάασεν. Ο ίδιος παίκτης στο 87’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ και έστειλε το «Δικέφαλο του Βορρά» στα πλέι οφ του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ από και το 2010 πήρε αποτέλεσμα στην Ολλανδία, όμως δεν μπόρεσε στο τέλος να πανηγυρίσει την πρόκριση. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να προηγείται και την Τούμπα να παίρνει φωτιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις στο 4’ ο Ροντρίγκες εκτέλεσε κόρνερ και η μπάλα πέρασε απ’ όλους, με αποτέλεσμα ο Αθανασιάδης να βρεθεί στην πορεία της και να μπει μαζί της μέσα στα δίχτυα του Σίλεσεν. Ο ΠΑΟΚ έδωσε χώρο στους Ολλανδούς στη συνέχεια, όμως είχε ευκαιρίες να σκοράρει περισσότερα γκολ και να τελειώσει την πρόκριση.

Στο 23’ ο Λέοβατς γύρισε παράλληλα από τα αριστερά την μπάλα και ο Αθανασιάδης δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Σίλεσεν, ενώ τρία λεπτά μετά και πάλι ο Κλάους από πλάγια θέση πλάσαρε τον κίπερ του Άγιαξ, όμως η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα άουτ. Ακόμα μία πολύ μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 32’, όταν ο Αθανασιάδης έκλεψε τη μπάλα και πάσαρε στον Σάκχοφ, ο οποίος με διπλή προσπάθεια δεν βρήκε στόχο.

Στο 33’ ο Άγγλος διαιτητής Άντονι Τέιλορ δεν έδωσε χέρι του Κασιέρα και αυτό λίγο έλλειψε να στοιχίσει γκολ σε βάρος των Θεσσαλονικέων, όμως ο Γλύκος αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε την μπάλα. Το 1-1 για τον «Αίαντα» ήρθε τελικά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο διαιτητής Τέιλορ υπέδειξε πέναλτι σε κράτημα του Λέοβατς στον Ντόλμπεργκ και ο Κλάασεν από την άσπρη βούλα νίκησε τον Γλύκο και πέτυχε το 1-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 54′ ο Σίλεσεν μπλόκαρε στην γωνία του την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα, ενώ στο 76’ ο Μυστακίδης σημάδεψε το δοκάρι, όταν νίκησε τρεις αντιπάλους στον αέρα! Τελικά η ιστορία του αγώνα ολοκληρώθηκε στο 87’, με τον Κλάασεν να σκοράρει και να διαμορφώνει το τελικό ΠΑΟΚ-Άγιαξ 1-2.

ΠΑΟΚ – Άγιαξ 1-2 (Novasports 2)

Γκολ: 4′ Αθανασιάδης – 45′ πεν., 87′ Κλάασεν
76′ δοκάρι ο Μυστακίδης


Κίτρινες κάρτες:
Λέοβατς, Κρέσπο – Τετέ, Γκουντέλι, Βέλτμαν, Ελ Γκάζι

Κόκκινες κάρτες:


ΠΑΟΚ:
Γλύκος, Λέο Μάτος, Λέοβατς, Τζαβέλλας, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Χαρίσης (84′ Μπίσεσβαρ), Σακόφ (89′ Κουλούρης), Ροντρίγκεζ (70′ Μυστακίδης), Τζάλμα Κάμπος, Αθανασιάδης.

Άγιαξ:
Σίλεσεν, Τέτε, Βέλτμαν, Ρίντεβαλντ, Κλάασεν, Βέστερμαν, Κασιέρα, Ντόλμπεργκ (63′ Ελ Γκάζι), Βίργκεβερ, Γκουντέλι, Ντάικς.










σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης