Οι φωτογραφίες που ακολουθούν έχουν χαρακτηριστεί ως οι πιο διάσημες αυθεντικές φωτογραφίες φαντασμάτων που έχουν καταγραφεί σε φωτογραφικό φιλμ τον 20o αιώνα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι έχουν ληφθεί δεκαετίες πριν από την εμφάνιση της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής και του φυσικά του photoshop, αλλά και το ότι κάποιες είναι τόσο εμφανώς “ψεύτικες” που είναι απορίας άξιο γιατί μπήκαν στη σχετική λίστα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mία μητέρα φωτογραφίζει τον τάφο της έφηβης κόρης της στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, το 1946. Στη φωτογραφία εμφανίζεται ωστόσο ένα άγνωστο παιδί να κάθεται πάνω στον τάφο.

Τα πρόσωπα του πλοίου Watertown, 1924

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1924 και δείχνει τα πρόσωπα δύο νεκρών μελών του πληρώματος του εμπορικού πλοίου S.S. Watertown. Normally.

Μία… κλασική φωτογραφία φαντάσματος. Ημερομηνία λήψης 1919 από τον συνταξιούχο αξιωματούχο της ΡΑΦ που δείχνει τη μονάδα του στο Βασιλικό Ναυτικό. Στη μικρή φωτογραφία αριστερά, πίσω από τον στρατιώτη φαίνεται το πρόσωπο ενός άνδρα. Αναγνωρίστηκε ως ο μηχανικός της μονάδας ΦρέντιΤζάκσον, ο οποίος ωστόσο είχε σκοτωθεί δύο μέρες νωρίτερα.

Φωτό άρθρου: Ίσως η πιο διάσημη φωτογραφία φαντάσματος. Ελήφθη το 1936 από φωτογράφους που είχαν σταλεί αποστολή από περιοδικό στο Norfolk της Αγγλίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης