Οι λεπτομέρειες για πάνω από 1,1 εκατομμύριο ανθρώπους που υπήρχαν καταχωρημένοι στην ιστοσελίδα γνωριμιών BeautifulPeople.com έχουν γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Dark Web.

Σήμερα, o Troy Hunt, διαχειριστής της ιστοσελίδας HaveIBeenPwned.com, ανακοίνωσε στο Twitter ότι μόλις είχε προσθέσει τις λεπτομέρειες αυτών των χρηστών στην ιστοσελίδα του. Οι άνθρωποι που καταχωρήθηκαν στo BeautifulPeople.com μπορούν να πάνε στην υπηρεσία του Hunt και να αναζητήσουν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους και να δουν αν τα στοιχεία τους περιλαμβάνονται στη διαρροή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Thomas Fox-Brewster, Forbes staff writer, ισχυρίζεται ότι είχε γνώση της παραβίασης δεδομένων από τον Δεκέμβριο του 2015, όταν ο ερευνητής ασφαλείας του MacKeeper, Chris Vickery, του είπε για μια απροστάτευτη βάση δεδομένων.

Και οι δύο επικοινώνησαν με το BeautifulPeople, από όπου τους είπαν ότι η βάση δεδομένων που είχαν ανακαλύψει ήταν μόνο ένας test server και ότι καμία πραγματική πληροφορία χρήστη δεν εκτέθηκε.

Σύμφωνα με το secnews, η εταιρεία κατέβασε το διακομιστή, άλλο ένα παράδειγμα μιας χωρίς κωδικό, Internet-προσβάσιμης MongoDB βάση δεδομένων και η ιστορία δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά, όπως εξήγησε ο Hunt, φαίνεται ότι κάποιος ανακάλυψε και τη βάση δεδομένων, κατέβασε το περιεχόμενό της και να το έβαλε προς πώληση σε υπόγεια φόρουμ διαπραγμάτευσης δεδομένων. Ένας μυστηριώδης ευεργέτης δώρισε τα δεδομένα στον Hunt, ο οποίος, μαζί με τον δημοσιογράφο του Forbes, επιβεβαίωσαν την εγκυρότητά τους.

Και οι δύο λένε ότι η βάση δεδομένων περιλαμβάνει τα ονόματα, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης, τις γεωγραφικές πληροφορίες και πάνω από 100 άλλα ατομικά χαρακτηριστικά στοιχεία, όπως σεξουαλικές προτιμήσεις, χόμπι, αγαπημένες ταινίες και άλλα είδη πληροφοριών που θα περιμένατε να βρείτε σε αυτές τις τοποθεσίες.

Ο Vickery προσθέτει, επίσης, ότι η έκδοση της βάσης δεδομένων του BeautifulPeople που είδε, περιλαμβάνει πάνω από 15 εκατομμύρια ιδιωτικά μηνύματα.

Το BeautifulPeople έχει μια αρκετά κακή φήμη online, επειδή, για πολλά χρόνια, διαφημιζόταν ως ιστοσελίδα γνωριμιών και συνάντησης μόνο για «όμορφους ανθρώπους». Όλοι οι χρήστες έπρεπε να περάσουν από μια χειροκίνητη διαδικασία έγκρισης όπου άλλοι χρήστες του site θα ψήφιζαν αν ήταν αρκετά ελκυστικοί ώστε να ενταχθούν στην ιστοσελίδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης