Μια νέα άφιξη έχουμε στην κατηγορία των φωτογραφικών μηχανών τύπου DSLR, η οποία υπόσχεται ποιότητα φωτογραφιών, χειροκίνητους χειρισμούς και καλλιτεχνικές δυνατότητες. Ο λόγος για τη Sony «α3000», μια μηχανή που, διατηρώντας τα χαρακτηριστικά μιας DSLR εναλλασσόμενους φακούς, είναι παράλληλα ιδιαίτερα εύκολη στη χρήση.

Άνετη στο κράτημα και με πολλούς δημιουργικούς χειρισμούς, η φωτογραφική μηχανή α3000 προσφέρει ό,τι ακριβώς χρειάζεστε για τη λήψη καλύτερων φωτογραφιών. Διαθέτοντας ένα ηλεκτρονικό σκόπευτρο, που βελτιώνει τη σύνθεση στις λήψεις, καθώς και μία σχεδιασμένη λαβή, η οποία προσθέτει άνεση, ασφάλεια και ισορροπία στο χέρι σας, η α3000 αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αίσθηση προκαλεί σε όποιον έχει συνηθίσει στη χρήση φωτογραφικής μηχανής κατηγορίας Compact με σταθερό φακό η ποιότητα εικόνας που αποδίδει η νέα Sony α3000. Στο εσωτερικό της βρίσκεται ένας μεγάλος αισθητήρας Exmor APS HD CMOS με 20,1 MegaPixel. Σε συνδυασμό με τη μεγάλη ποικιλία εναλλασσόμενων φακών E-mount, αποτελεί ένα εργαλείο για άψογες φωτογραφίες, με πολλές λεπτομέρειες, από πορτρέτα των αγαπημένων σας και σκηνές που εκτυλίσσονται στους δρόμους μέχρι εκθαμβωτικά τοπία. Επιπρόσθετα, οι λήψεις βίντεο ανάλυσης και ποιότητας Full HD είναι εξίσου εντυπωσιακές, χάρη στις λειτουργίες λήψης 50i ή 25p για ευκρινή δράση ή ομαλή κινηματογραφική εμφάνιση, ανάλογα με το θέμα σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μεγάλος αισθητήρας μεγαλώνει επίσης την ευαισθησία, συλλέγοντας περισσότερο φως και μειώνοντας τον ψηφιακό θόρυβο. Το αποτέλεσμα είναι πεντακάθαρες εικόνες και ταινίες στο σούρουπο ή σε σκοτεινούς εσωτερικούς χώρους, σε συνθήκες δηλαδή που ο μικροσκοπικός αισθητήρας μιας compact φωτογραφική μηχανής ή ενός smartphone είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα φέρει εις πέρας.

Το «καδράρισμα» με τη Sony α3000 είναι μια απολαυστική διαδικασία, μέσα από το ευκρινές και φωτεινό ηλεκτρονικό σκόπευτρο «Tru-Finder», με πλούσια κάλυψη πεδίου 100, ενώ το ηλεκτρονικό σκόπευτρο προβάλλει επιπλέον πληροφορίες, όπως τις γραμμές πλέγματος, για να κρατήσει όμορφους και ευθείς τους ορίζοντές σας. Με την άμεση προεπισκόπηση των ρυθμίσεων έκθεσης μπορείτε να συνθέτετε με μεγαλύτερη ευκολία και σιγουριά για το αποτέλεσμα της λήψης. Παράλληλα, οι φωτογράφοι με πιο καλλιτεχνικές φιλοδοξίες δεν θα πρέπει να νιώθουν παραμελημένοι. Οι λειτουργίες εφέ προσφέρουν 15 καλλιτεχνικές επεξεργασίες, όπως τις Retro Photo, Miniature και Partial Colour, ενώ η λειτουργία Auto Object Framing «τριμάρει» καθαρά τα πορτρέτα, τα κοντινά και τα κινούμενα θέματα, για περισσότερο επαγγελματικά αποτελέσματα.

Η νέα α3000 απελευθερώνει την πλήρη δημιουργικότητά σας με μία σειρά από 18 εναλλασσόμενους φακούς «E-mount» από τη Sony και τη Carl Zeiss, συμπεριλαμβανομένων δύο φακών μετατροπής, όπως τον φακό για πορτρέτα, SEL50F18, που διατίθεται με ένα καινούργιο μαύρο φινίρισμα. Η ποικιλία καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα επιλογών, από τους τηλεφακούς, τους φακούς ευρυγώνιας λήψης, τους macro ή τους εύχρηστους φακούς ζουμ για ταξίδια και καθημερινές φωτογραφίσεις.

Τέλος, μπορείτε να προσθέτετε αξεσουάρ μέσω του «Multi Interface Shoe», για να επεκτείνετε ακόμα περισσότερο τις επιλογές λήψης σας. Δημιουργήστε εύκολα εφέ φωτισμού, επαγγελματικού επιπέδου, με το ισχυρό νέο φλας HVL-F43M, που διαθέτει το μοναδικό σύστημα Quick Shift Bounce της Sony, για να απαλλαγείτε από τις άσχημες σκιές.

Συλλάβετε πιο ραφιναρισμένα soundtrack και καθαρότερους διαλόγους με το στερεοφωνικό μικρόφωνο ECM-XYST1M.

Μπορείτε, επίσης, να φωτίσετε τα πάρτι σας ή τα εσωτερικά σας πλάνα με το φως για βίντεο HVL-LEIR1 Video IR, που λειτουργεί με μπαταρία.

Η νέα Sony α3000 θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τον Σεπτέμβριο του 2013.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης